Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Október 15. 06:23, szombat | Helyi
Forrás: Saját forrás

A kutatás fejlesztés és az energiabiztonság terén azonos az orosz és az európai érdek

A kutatás fejlesztés és az energiabiztonság terén azonos az orosz és az európai érdek

Közös érdeke a két térségnek a nukleáris biztonság javítása, a gázkitermelés környezeti hatásainak csökkentése.

A nukleáris biztonság, az energiaellátás biztonsága és a hatékonyság növelése terén az EU-nak és Oroszországnak együttesen kell fellépnie - mondta Herczog Edit „Oroszország-EU Energiapárbeszéd” című rendezvényen az EP-ben. A képviselő szerint nemcsak a földrajzi közelség, de a stratégiai ésszerűség is ezt diktálja ésOroszország és Európa egyaránt a biztonságos energiaellátás hosszú távú lehetőségét kutatja. Míg azonban Oroszország a fenntartható energia-kitermelés megőrzés érdekében további befektetéseket igényel, addig az EU oldalán a nyersanyaghiány a legfőbb gond. Európa 2020-ra vizionált energiafüggetlensége középtávon biztosan a politikai álmok világában marad – utalt a magyar miniszterelnök korábbi kijelentésére a képviselőasszony.

Közös érdeke a két térségnek a nukleáris biztonság javítása, a gázkitermelés környezeti hatásainak csökkentése. Éppen ezért lényeges Európa számára, hogy a kívánatos befektetések a fenntarthatóság szempontjainak megfelelően történjenek meg az orosz oldalon, illetve, hogy az összehangolt stratégiával csökkentsék a párhuzamosságokat, javítsák a beruházott források felhasználásának hatékonyságát. Úgy véli, akkor érhetjük el a legnagyobb javulást a káros anyag kibocsátás terén, ha az energiahatékonyságot mind a termelési, mind a fogyasztói oldalon javítjuk, ehhez azonban szorosabb kutatásfejlesztési együttműködésre van szükség a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.