Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 25. 17:17, vasárnap | Helyi sport
Forrás: veszprembarabaskc.hu

A második félidő döntött

A második félidő döntött

Az első játékrész végén csak egyetlen góllal vezetett a Vác, a második harminc percben azonban nyolcgólosra duzzasztotta előnyét a VBKC ellen.

Jól kezdtek a veszprémiek a Vác otthonában, vezettek két góllal, de fordított az ellenfél, és a 11. percben már hazai oldalon volt a kétgólos előny (5-3). Bulathnak már a mérkőzés elején beakadt a dereka, de becsülettel végigküzdötte a találkozót, és szerzett is kilenc gólt.

Az első harminc percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, húsz perc elteltével 9-9 volt az állás, majd rendre a hazaiak vezettek, de nem tudtak meglépni. A 25. percben 13-12-nél fordultak a hajrára a csapatok, a félidőt pedig szintén egygólos váci előnnyel zárták (14-13).

A térfélcserét követően tíz percig jól tartották magukat a veszprémiek, a 4. percben 17-15 volt az állás, majd 22-20-nál sem tűnt úgy, hogy nagyobb arányú különbség alakul ki a két csapat között a mérkőzés végére. A félidő középső harmadában jött a veszprémi rövidzárlat, a 17. percben már négy góllal vezetett a Vác (25-21), majd 28-22-ra módosult az állás.
A hazai oldalon Tápai 12 találata kiemelkedett, Klivinyi 7 gólt szerzett, a vendégeknél ugyaneddig jutott Farkas is, de ő sem tudta megakadályozni, hogy a hajrában tovább nőjön a különbség. A 25. percben 30-24-re vezetett a Vác, végül 34-26-ra nyert.

A nyolcgólos különbség nem reális a két csapat között. Beszédes adat a mérkőzésről a kiállítások száma: váci oldalon kettő, veszprémi oldalon kilenc kétpercest osztottak ki a játékvezetők, ami ha nem is befolyásolta döntően a találkozó kimenetelét, de meglehetősen egyoldalú fegyelmezésről tesz tanúbizonyságot.

Gyurka János: - Sajnos elfogytunk a mérkőzés végére. Próbáltunk 5-1-et, eltolt hatos falat is védekezni, de nem sikerült megvalósítani azt, amire készültünk. Nem faultoltunk eleget, emiatt rengeteg gólt kaptunk, a végén már a sáncunk sem működött jól. A nyolc gól nem reális különbség, de nem tudtunk gólt lőni hat percig, és ez megbosszulta magát. Hiányzott a végjáték, és a cserék sem tudtak hozzátenni a játékhoz.

Jövő héten a Kiskunhalast fogadja a VBKC, ami remek alkalom lesz a javításra.

Váci NKSE – Veszprém Barabás KC 34-26 (14-13)
Vác
: Juhász Edina, Péntek Dózsa (kapusok) - Ertl Rebeka 2, Lucia Uhráková 2, Ivanics Dóra, Petrovics Gerda 1, Barján Bianka 2, Bíró Blanka, Szegei Orsolya 2, Mészáros Rea Réka 1, Klivinyi Kinga 7, Fülöp Andrea 2, Tápai Szabina 12/6, Szondi Zsófia, Gyetván Krisztina 1
Edző: Ökrös Csaba

Veszprém: Hrankai Regina, Lengyel Edit, Kiss Éva (kapusok) - Azari Fruzsina 3, Juhász Gabriella 2, Szabadfi Ágnes, Farkas Veronika 7, Nagy Ivett, Borkowska Kata, Emberovics Míra 3, Földes Viktória 1, Földes Kata, Selmeci Sarolta, Mayer Szabina 1, Bulath Anita 9/3, Hanczvikkel Zsanett
Edző: Gyurka János

Kiállítások: 4 perc, illetve 18 perc
Hétméteresek: 7/6, illetve 4/3































Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.