Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. December 09. 14:24, péntek | Helyi
Forrás: VM Kormányhivatal

A Veszprém Megyei Kormányhivatal első uniós fejlesztését adta át az államtitkár asszony

A Veszprém Megyei Kormányhivatal első uniós fejlesztését adta át az államtitkár asszony

Az államtitkár ellátogatott a veszprémi Kormányablakhoz is, ahol az ügyfélszolgálat munkatársai a helyi tapasztalatokról, sajátosságokról, köztük a leggyakoribb ügyfajtákról tájékoztatták.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkárát elsőként Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott fogadta hivatalában. Dr Szabó Erika ezt követően a törzshivatal munkatársainak és a szakigazgatási szervek vezetőinek tartott tájékoztatót a közigazgatási reform folytatásáról.

Veszprémi programjának zárásaként Dr. Szabó Erika a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságának épületéhez indult, ahol átadta azt a fejlesztést, amely mintegy 20 millió forintos összköltséggel, teljes egészében európai uniós támogatással valósult meg.
A projekt keretében a szakigazgatási szerv ügyféltereinek komplex akadálymentesítése valósult meg; egyrészt fizikai, másrészt infokommunikációs akadálymentesítési eszközök kiépítésére, beszerzésére került sor egy TIOP pályázatnak köszönhetően.

Akadályok mindig vannak az életünkben, főleg akkor, amikor olyan nagy átalakítást végzünk, mint a területi közigazgatás átalakítása- fogalmazott köszöntőjében az államtitkár. Dr. Szabó Erika szerint ez a fejlesztés épp azt bizonyítja, hogy az integráció, a kormányhivatalok létrejötte, a szakigazgatási szervek hozzákapcsolása a közigazgatási hivatalhoz semmiféle működési, rendszerbeni fennakadást nem okozott. A projekt keretében akadálymentes parkoló, előtér, ügyfélfogadó és vizesblokk került kialakításra, akadálymentesítették a bejáratot, a főbejárat előtti lépcsőt, a parkolótól a bejáratig vezetősávval ellátott térkő-burkolatot helyeztek el valamint az épületben játszósarkot is kialakítottak a gyermekkel érkező ügyfelek számára- ismertette a projekt részleteit a kormánymegbízott. Dr. Kovács Zoltán elmondta: az akadálymentes ügyfélszolgálat kialakítása előtt az épület főfalait kellett megerősíteni, mert a hordozó talaj süllyedt. Az alap megerősítési munkákat a Veszprém Megyei Kormányhivatal saját erőből végezte, több mint 7 millió forint összegben- hangzott el.

Az infokommunikációs akadálymentesítés során Braille írással ellátott funkciójelölő és információs táblák készültek, akadálymentes információs pult épült valamint mobil indukciós készülék és képernyő felolvasó program is beszerzésre került.
Komoly feladatot jelent a hatóság számára az állatjárványok, -betegségek elleni védekezés, az új feladatok között pedig az állatvédelem valamint az élelmiszerbiztonság. Az új ügyfélkörben, az élelmiszeripari vállalkozók és fogyasztók között egyre több olyan ember van, aki valamiféle fogyatékossággal rendelkezik. A most elkészült fejlesztés abban játszik kiemelt szerepet, hogy ezek az ügyfelek is megfelelő színvonalú szolgáltatást kaphassanak- hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Leitold József a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságának vezetője az átadási ünnepségen.

Az építési munkákat a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ZÁÉV Zrt.) nyerte közbeszerzési eljárás keretében. A cég főmérnöke, Boros László az épület kulcsait nyújtotta át a kormánymegbízottnak, ezzel is jelezve, hogy az építési munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás megtörtént.
A rendezvény zárásaként Dr. Szabó Erika államtitkár, Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és Dr. Leitold József igazgató a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az uniós támogatással megvalósult intézményi fejlesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt