Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Szeptember 26. 09:19, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: veszport

Az önkormányzatoké a reptér

Az önkormányzatoké a reptér

A Győri Ítélőtábla döntése értelmében a veszprém-szenkirályszabadjai repteret a BudaWest Zrt-nek vissza kell adnia az önkormányzatoknak.

A két település közös sajtóközleménye szerint a másodfokú ítélet alapján az önkormányzatok szerződésbontása jogszerű volt, ezt kimondva számukra kedvező ítéletet hozott a bíróság a másodfokú tárgyalás első napján. A vételár visszafizetésével kapcsolatos elszámolási vitában azonban most sem született döntés.

A Győri Ítélőtábla a szerdai napon meghozott közbenső ítéletében a veszprémi és a szentkirályszabadjai önkormányzat, valamint a BudaWest Zrt. között a reptéri ingatlanok tárgyában folyó perben részben helyben hagyta, részben pedig hatályon kívül helyezte a Veszprém Megyei Bíróság 2011. március 31-én meghozott közbenső és részítéletét.
Az ítélőtábla döntése szerint a felperes önkormányzatok jogszerű elállása miatt az önkormányzatok és a BudaWest Zrt. között megkötött ingatlan adásvételi szerződés megszűnt. E döntés azt jelenti, hogy a BudaWest Zrt-nek az ingatlanokat az önkormányzatoknak vissza kell adni. A visszaadás időpontja tekintetében az ítélőtábla hatályon kívül helyező döntést hozott, amely azt jelenti, hogy az ingatlanok akkor kerülhetnek vissza az önkormányzatok tulajdonába és birtokába, ha akár perben, akár peren kívül megtörténik a felek között a kifizetett vételárral, az érvényesített kötbérrel, valamint esetleges kártérítési igényekkel kapcsolatos elszámolás.

Az ítélőtábla ezzel az eredeti, szerződéskötés előtti állapot helyreállítása tekintetében azt az álláspontot foglalta el, hogy az ingatlanok visszaadása és az elszámolás egyidejűleg kell, hogy megtörténjen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén