Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Május 31. 09:11, péntek | Helyi
Forrás: Young&Partners

Benyújtotta működési engedély kérelmét a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Benyújtotta működési engedély kérelmét a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Ma van a határideje a víziközmű működési engedély kérelem beadásának.

Ma van a határideje a víziközmű működési engedély kérelem beadásának, a kérelmek alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal dönt arról, hogy mely víziközművek szolgáltathatnak a jövőben. Minderre a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény miatt van szükség, ennek értelmében csak az előírt feltételeknek megfelelni tudó vízművek végezhetnek víziközmű szolgáltatást. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. benyújtotta a szükséges dokumentumokat a MEKH-hez.


A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. továbbra is szeretné megtartani víziközmű-szolgáltatói státuszát, hogy erre lehetősége legyen, a víziközmű szektort érintő végrehajtási rendeletnek megfelelően a DRV Zrt. határidőre összeállította a működési engedélyezés iránti kérelem dokumentációját, és megküldte a Magyar Energetikai és Közmű- szabályozási Hivatal részére.


„Társaságunk szakemberei nagy gondot fordítottak arra, hogy a szükséges dokumentumokat precízen, az előírásoknak megfelelően készítsék el. Bízunk benne, hogy Magyar Energetikai és Közmű- szabályozási Hivatal alkalmasnak ítéli a DRV Zrt-t a víziközmű szolgáltatás folyatatására” – mondta Winkler Tamás, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója.


A Társaság által benyújtott működési engedély kérelem számos dokumentumot tartalmaz, amely érinti a társasági, gazdasági, műszaki és humán területeket is, ezen belül kiemelt fontosságúak az üzemeltetési szerződések, beszerzési szabályzat és az üzletszabályzat.


A víziközmű-törvény célja, hogy elősegítse a hatékony működést a szektorban. A MEKH-nek benyújtástól számított hat hónapja van arra, hogy elbírálja a kérelmeket, a kiadott engedélyeket három évente vizsgálja felül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.