Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Május 14. 14:13, hétfő | Kék hírek
Forrás: mno.hu / Magyar Nemzet

Brutális rendőrök: tízen még szolgálatban

Brutális rendőrök: tízen még szolgálatban

Kilencvenhat rendőrt vetett ki magából a testület a 2006. őszi magatartása miatt a belügyminiszteri, kormánynak írt összegzés szerint. Hamarosan eltávolítják a tíz egyenruhást is, akiket jogerősen elítélt a bíróság.

Nem öt, hanem tíz olyan rendőr van még ma is szolgálatban, akiket a 2006 őszén elkövetett bűncselekmények miatt jogerősen elítélt a bíróság – derül ki a Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett kormányzati összefoglalóból. A tárcavezető tájékoztatása szerint közülük egy rendőrnek a fegyelmi elbocsátása folyamatban van, további kilencet pedig záros határidőn belül eltávolíthatnak.

Pintér Sándor tájékoztatója szerint 71 rendőrrel szemben indult büntetőeljárás, közülük tizenhármat jogerősen elítéltek (két személy letöltendő, kilenc felfüggesztett szabadságvesztést kapott, kettőt próbára bocsátottak). Tizenöt rendőr ügyében még most is büntetőeljárás folyik. Eközben fegyelmi eljárást 47 rendőr ellen kezdeményeztek, akik közül hetet marasztaltak el jogerősen. Utóbbiakból egy rendőrt bocsátottak el, négyen feddést kaptak, egy-egy rendőr megrovásban részesült, illetve meghosszabbították rendfokozati várakozási idejét.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.