Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. December 07. 12:33, szerda | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Egyedülálló kezdeményezés a Kossuth Lajos Általános Iskolában

Egyedülálló kezdeményezés a Kossuth Lajos Általános Iskolában

A mai gyermekek Columbusként fedezik fel az internet, a mobiltelefonok, a letöltések világát. Helyes-e tengerre engedni térkép, iránytű és mentőöv nélkül gyermekünk? De mit jelent most a tengeri vihar vagy a skorbut?

Milyen veszélynek van kitéve egy gyermek, ha közösségi oldalt látogat? Mobiltelefonon, számítógépen találkozik-e törvénybeütköző tevékenységgel? Tudja-e egyáltalán, hogy melyek a nem legális tevékenységek? Milyen ismeretei vannak a pénzről, gazdasági folyamatokról? Képes lesz-e idővel előrelátóan gondoskodni magáról? Hogyan segíthet a szülő gyermekének, hogy eligazodjon e veszélyek sokaságát hordozó területeken?

Az iskolában tanórákon ezek a témák csak érintőlegesen szerepelnek, de a veszprémi Kossuth Általános Iskola tanulói és szülei mégis iskolai keretek közt kapnak segítséget.

Az amerikai Alcoa Alapítvány pályázatán nyertek 15000 dollárt, melyből 1 éves projektet indítanak, ahol informatikai adatbiztonságot és gazdasági ismereteket oktatnak. Az év során minden tanuló kéthetente részt vesz egy-egy délutáni foglalkozáson, melyen ezekkel a problémákkal drámapedagógiai módszerrel feldolgozva találkozik. A foglalkozásokat az iskola pedagógusai, és a területeken dolgozó szakemberek tartják.

Külön képzést indítanak az érdeklődő szülők számára is, ahol segítséget kapnak például az otthoni számítógép ellenőrzéséhez, megismerhetik az őket és gyermekeiket az Interneten fenyegető veszélyeket, valamint bővíthetik gazdasági ismeretekből a tudásukat.

A projekt azért is kiemelkedő fontosságú, mert a statisztikák szerint a mai fiatalok 55%-a legalább naponta egyszer internetezik, 33%-a nem ellenőrzött, saját számítógépről használja, 25%-a találkozott már valakivel személyesen, akivel az interneten ismerekedett össze és 83%-a tart fenn baráti kapcsolatot online.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.