Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 30. 08:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték a barátnőinek életveszélyes sérüléseket okozó férfi

Elítélték a barátnőinek életveszélyes sérüléseket okozó férfi

Első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki fiatalkorúként barátnőinek életveszélyes sérülést okozott.

A törvényszék szerdán az MTI-vel közölte, a férfit emberölés bűntettének kísérletével, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettével és folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolta meg az ügyészség.

Az ítélet szerint a - történtekkor fiatalkorú - vádlott 2018 elején több alkalommal megverte, késsel és egyéb éles eszközzel megszurkálta barátnőjét, aki a bántalmazások következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott többször azzal is fenyegette a nőt, hogy megöli, egy alkalommal pedig a jeges Dunába is belökte.

A történtek miatt időközben lakásra korlátozott bűnügyi felügyeletbe került vádlott megismerkedett egy másik, kiskorú lánnyal, akivel szerelmi viszonyba bonyolódott. A kezdeti kedvesség és figyelmesség után a vádlott egyre többször veszekedett a lánnyal, trágár szavakkal szidalmazta, megütötte és minden alapot nélkülözve féltékenykedett.

A lány a vádlott viselkedése miatt megszakította a kapcsolatukat, ezt azonban a férfi nem akarta tudomásul venni, ezért hol a sértett, hol önmaga megölésével fenyegetőzött. A vádlott 2019 augusztusában magához vett egy 9 centiméteres pengéjű, Magnum típusú rugósbicskát, levágta magáról a nyomkövető eszközt és átment a lányhoz, hogy korábbi fenyegetéseit beváltsa.

A lányt és az őt védeni próbáló édesanyját is többször megszúrta, aztán önmagát is több alkalommal megsebezte.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, a vádlott részbeni beismerését, azt, hogy az emberölési cselekmény kísérleti szakban maradt, valamint részben azt, hogy az egyik cselekmény elkövetésekor 16 év alatti fiatal volt. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság a részben folytatólagos elkövetést, valamint a többszörös minősülést.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A törvényszék a másodfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.