Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 16. 16:10, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK

Előzetes letartóztatásban a badacsonytomaji halált okozó testi sértés gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásban a badacsonytomaji halált okozó testi sértés gyanúsítottja

Sikeres hétvége áll a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mögött, két elfogás is történt a hétvégén.
A megye rendőrségi hírei.


Péntekendélelőtt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon feladta magát az a 25 éves férfi, akinek körözését a nyomozó szerv 2 hete halált okozó testi sértés gyanúja miatt rendelte el. Az őrizetbe vett fiatalember előzetes letartóztatását a Veszprémi Városi Bíróság vasárnap elrendelte.

(Korábban írtuk: „2012. március 30-án egy badacsonyi szállodában egy vállalkozó ünnepelte születésnapját. A több naposra tervezett mulatság ideje alatt, 2012.03.31-én 01:20 óra körüli időben a szálloda emeleti részén – ahol a vendégeket elszállásolták – az egyik fiatalember korábbi vélt sérelme miatt szóváltásba keveredett egy másik meghívottal. A folyosón a 25 éves oroszlányi illetékességű Szabó Tamás ököllel arcon ütötte vitapartnerét, melynek következtében a sértett tarkóját a liftajtóba ütötte. Az eszméletlen sérültet a mentősök az ajkai, majd később a győri kórházba szállították, de 2012.04.02-án életét vesztette. Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre távozott.)

Elfogták a várpalotai emberölés gyanúsítottját

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2012.04.13-án este elfogták azt az inotai, 36 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a 9-én Várpalotán elkövetett emberöléssel.

A kiemelkedő nyomozói munka – alapos helyszíni szemle, nyomrögzítés és számos tanúkihallgatás – eredményeképpen került a rendőrség látóterébe a gyanúsítható személy, aki ellen a Bünügyi Szakértői és Kutatóintézet hathatós közreműködésével vasárnap hajnalra megdönthetetlen bizonyítékokat sikerült felsorakoztatni. A férfit a főkapitányság Bűnügyi Osztályán gyanúsítottként hallgatták ki, ezt követően pedig előzetes letartóztatását kezdeményezték. A Veszprémi Városi Bíróságon ma délelőtt zajló tárgyaláson a letartóztatást elrendelték.

(Korábban írtuk: „2012. április 9-én az esti órákban érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint egy várpalotai lakásban holtan találtak egy 74 éves asszonyt. A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ahol szemlét folytattak. A rögzített nyomok értékelése még a tegnapi napon is tartott, az eddigi adatok alapján nem zárható ki egyértelműen az idegenkezűség. A halál okát a rendőrség igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja.”)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.