Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 25. 06:08, szerda | PR
Forrás: infoVeszprém.hu

Eredményes fejlesztési projekt a veszprémi Mixtura Kft-nél

Eredményes fejlesztési projekt a veszprémi Mixtura Kft-nél

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében összesen 78 249 728 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a vállalkozás telephelyének fejlesztésére, melyet projektzáró rendezvény keretében mutattak be.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a több mint húsz éve működő veszprémi vállakozás. A 2009 év közben indult "Telephelyfejlesztés a Mixtura Kft-nél" pályázat keretében, a két év alatt, közel 160 millió forintos fejlesztés valósult meg, melynek 50%-a európai uniós forrás.

Az elmúlt pár év építőipari változásai olyan lábazati vakolat előállítását igényelték, melynek a felhasználási előnyei megegyeznek a kereskedésekben vagy a kivitelezés helyszínen keverhető homlokzati vakolat előnyeivel. A Mixtura Kft élen jár a termékfejlesztésben, így a jelenleg kedvezőtlen építőipari helyzet mellett is igen kedvezően fogadtatásban részesült az új típusú MOZAIK lábazati vakolata, tudtuk meg Krasznai Tamástól.

Az ügyvezető elmondta, hogy a fejlesztés során az új gyártócsarnok és kiszolgáló raktár, illetve a gyártó és kiszolgáló gépek segítségével kívánják megoldani a lábazati vakolat ipari méretű gyártását, ez jelentette a kiindulási alapot a pályázat benyújtásához.

A Közép-dunántúli Operatív Program, Telephelyfejlesztés címet viselő pályázati kiírás keretében elnyert forrsából megépítésre került az új, minden igény kielégítő és korszerű, hatékony rendszereket tartalmazó csarnoképület a Házgyári út 14 szám alatt található telephelyen. Megújult a telephely környezete, emellett számos új eszközzel is gyarapodott az eszközállomány, pl. hidraulikus emelővel, zsákoló mérleggel, hogy még költséghatékonyabb munkavégzés folyhasson a mindennapi munka során.

Az április 25-én megtartott projektzáró rendezvényen a Mixtura Kft. beszállítói és partnerei is képviseltették magukat, ahol a gyárlátogatáson és projekt ismertetésenkívül, gyakorlati bemutatókat is megtekinthettek az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat