Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 02. 15:44, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Fejbe lőtték az egyik legismertebb lesifotóst Rómában

Fejbe lőtték az egyik legismertebb lesifotóst Rómában

Végeztek Rómában egy ismert, többek közt Beyoncét és Brad Pittet is fotózó paparazzóval: Daniele Lo Presti holttestét az utcán találták meg, fejbe lőtték.

A rendőrség szerint lehetséges, hogy kapcsolat van a férfi munkája és halála között. "Kivégzésének" módja vélemények szerint maffiaszerű módszerekre emlékeztet.
A 42 éves fotós holttestére az olasz főváros Testaccio nevű kerületében találtak rá, egy ottani sportpályára járt futni. Barátai vették észre, akikkel közös edzést beszélt meg a pályára csütörtökön.
Daniele Lo Presti többek közt Rihannáról, Beyoncéról, Scarlett Johansonról készített lesifotókat, de sikerült lencsevégre kapnia Stefano Dolcét és Domenico Gabbanát is jachtjukon. Egyik "legnagyobb dobása" az volt, amikor Máltán Brad Pittről és asszisztenséről készített fényképeket, amelyek a hírek szerint igencsak felbőszítették a színész menyasszonyát, Angelina Jolie-t.
Egy nyomozásban részt vevő forrás szerint a fotóssal egyetlen lövés végzett, amelyet egy kis kaliberű fegyverből adtak le. "Lo Presti jól ismert paparazzo volt, képei sokakat kellemetlen helyzetbe hoztak" - mondta a rendőrségi forrás, megjegyezve, nem zárják ki, hogy munkája okozta a vesztét. "Átnézzük legutóbbi megbízatásait, telefonját és a számítógépét" - részletezte. Egyelőre azonban semmi jele annak, hogy a hírességek, akiket "célba vett", bármilyen módon is érintettek lennének.
A fotóst öt évvel ezelőtt zsarolók kezdték ki, felgyújtották kocsiját, megfenyegették családját. Még bonyolultabbá teszi az ügyet, hogy múlt hónapban rejtélyes körülmények között motorbalesetben meghalt egy kollegája, Danilo Ceretti, akivel a LaPresse ügynökségnél dolgozott együtt - írta a The Daily Mail című brit lap.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).