Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Február 10. 11:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Félmillió doboz cigarettát csempésző férfi ellen indult eljárás

Félmillió doboz cigarettát csempésző férfi ellen indult eljárás

Eljárás indult egy román férfi ellen, aki csaknem félmillió doboz cigarettát próbált meg hazájába csempészni, az ügyészség indítványozta letartoztatását

- tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a kamionsofőrt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A férfi vezette kamiont a pénzügyőrök hétfő délután az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán ellenőrizték. A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, a raktérben azonban kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Az áru kiskereskedelmi értéke csaknem 750 millió forint, a szállítmányt mintegy 566 millió forint jövedéki és általános forgalmi adó terheli.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.