Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 01. 12:50, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Felszámolták Románia legnagyobb kenderültetvényét

Felszámolták Románia legnagyobb kenderültetvényét

Románia eddigi legnagyobb kenderültetvényét számolták fel a román hatóságok, akik pénteken Aradon egy kendertermesztéssel és -forgalmazással foglalkozó nemzetközi bűnszövetkezetre csaptak le.

A román hatóságok pénteken kilenc helyen végeztek házkutatást Aradon és Bukarestben annak érdekében, hogy felszámolják a bűnszövetkezetet, amelynek három vietnámi állampolgár is tagja volt. Ők kendertermesztéssel foglalkoztak, majd a növényt kannabiszként az Európai Unió különböző tagországaiban értékesítették.
A szervezett bűnözés ellenes ügyészség Arad megyei munkatársai a házkutatások során 30 kilogramm szárított kendert találtak, valamint 3 ezer kendertövet, amelyeket aradi csarnokokban termesztettek. Ezek a csarnokok a kommunizmus idején termelőszövetkezeteknek adtak otthont.

Címkék: Románia-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).