Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 10. 21:33, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Gyengéje volt a vörösréz csatorna

Gyengéje volt a vörösréz csatorna

Március elején a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy helyi lakosú férfi és egy nő, hogy a nyaralója függőleges vörösréz csatorna darabját ismeretlen tettes ellopta. Az elkövetőt elfogták.

A nyomozók adatgyűjtést végeztek a környék színesfém kereskedéssel foglalkozó telepein. Az egyik telepen kaptak információt egy hajmáskéri férfiről, aki többször is vitt oda eladásra vörösréz darabokat. Kihallgatása során elmondta, ki a beszállítója, és hogy az illető Ausztriából hozta neki az árut.

Így jutottak el a nyomozók egy balatonfüredi férfihez, aki a barátnője fekete Ford Focus gépkocsijával járta környéket. Balatonalmádin kívül ugyanis Tihanyban és Balatonfüreden is bontott le ereszcsatornát.

A gyanúsított kihallgatásán a 38 éves férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy hol (Balaton-parti településeken) és hogyan követte el a bűncselekményeket. A nála tartott házkutatás során lefoglalásra került az általa a bűncselekmények elkövetésénél használt szövet kesztyű, valamint a réz ereszcsatorna eltávolításához használt lemezvágó olló. Ellene több rendbeli nagyértékű lopások miatt indult bűntető eljárás Balatonalmádiban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: