Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2017. Szeptember 05. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hamarosan elhagyja a kórházat a hintabaleset egyik sérültje

Hamarosan elhagyja a kórházat a hintabaleset egyik sérültje

A szombati baleset érintettjei közül egy térdsérülést szenvedett 14 éves fiú van még a veszprémi intézményben, törését az első napon ellátták, állapota szombat óta stabil

- biztonsági megfigyelés alatt áll, néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat.

Tamás László, a győri Petz Aladár kórház főigazgatójának hétfő reggeli közlése szerint a baleset legsúlyosabb sérültjének, akit koponyasérüléssel szállítottak az intézménybe, továbbra is életveszélyes az állapota.

Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, hogy a rendezvényt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft.-től az önkormányzat bekérte a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket, folyik a vizsgálat.

Greznár Attila, a kalapácshinta üzemeltetője az MTI kérdésére válaszolva telefonon azt nyilatkozta, hogy az eszközt júniusban helyezték üzembe, azt megelőzően elvégezték rajta a szükséges vizsgálatokat. Közölte: a baleset során a berendezés két karját alátámasztó munkahenger feje tört el, ezek újak voltak, májusban szerelték be a hintába.

A rendőrség a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesének közlése szerint a szombati rendezvényen meghibásodott kalapácshintát egy várpalotai telephelyre szállították, a vizsgálat eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 08:19, szombat | Belföld

Balesetben meghalt egy segédmotorosos Nagykanizsán

Balesetben meghalt egy segédmotoros kerékpárt vezető 60 éves férfi Nagykanizsán péntek este - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Május 21. 07:00, szombat | Belföld

Emlékérméket bocsátott ki az MNB az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára

Az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából 10 000 forint névértékű miniarany és 5000 forint névértékű, az Aranybulla pecsétjének eredeti méretével azonos emlékérméket bocsátott ki pénteken Esztergomban az MNB.

2022. Május 20. 18:15, péntek | Belföld

Megölte az anyósát, balesetnek akarta beállítani

Balesetnek próbálta meg beállítani hozzátartozója halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a rendőrök eszén. Most vádemelést javasolnak ellene.

2022. Május 20. 16:05, péntek | Belföld

Vadászgépek gyakorlatoznak majd Veszprém térségében

Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig