Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Július 28. 14:18, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu/illusztráció

Hátba szúrta a férjét egy 62 éves, nagykanizsai nő

Hátba szúrta a férjét egy 62 éves, nagykanizsai nő

Emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 62 éves nő ellen, aki tavaly szeptemberben hátba szúrta férjét Nagykinizsán

- közölte a vádhatóság szóvivője az MTI-vel pénteken. Martossy György megyei főügyész-helyettes tájékoztatása szerint nő és férje negyvenkét éves házasságuk alatt gyakran veszekedett, mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, ezért a viták tettlegességig is fajultak, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást.

Tavaly szeptemberében az erősen ittas házaspár között a vita és a bántalmazás odáig fajult, hogy az asszony egy késsel közepes erővel hátba szúrta férjét, miközben azt kiabálta, megöllek.

A férfi az utcára menekült, egy szomszéd hívta ki a mentőket. A férj életveszélyes sérülést szenvedett, a kórházban később sikerült megmenteni az életét.

A rendőrök közben a nőt gépkocsival a rendőrségre vitték, még az autóban is azt kiabálta, hogy bánja, hogy nem szúrt nagyobbat.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a nő, aki időközben kibékült férjével, szabadlábon várja a tárgyalást - tette hozzá Martossy György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket