Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Május 11. 14:13, péntek | Helyi
Forrás: Saját forrás

Herendi motívumok Észtországban

Herendi motívumok Észtországban

Egy kiállítás-sorozat első állomásaként,a Tallini Magyar Intézet közreműködésével május 4-én Herendi Porcelánok és herendi motívumokkal díszített Héjja János tervezte ruhák kiállítása nyílt meg az észt Palmse Kastélyban.

Az ünnepélyes megnyitón - melyet megtiszteltek jelenlétükkel nagykövetek, diplomaták is – dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója és Urmas Bereczki, a Tallinni Magyar Intézet igazgatója köszöntő szavai mellett Haupt Erik Magyarország észtországi nagykövete is beszédet mondott. A megnyitót divatbemutató is színesítette.

A varázslatos kastélyban, korabeli bútorok és berendezési tárgyak között a Herendi porcelánok tündökölnek, tökéletessé téve az enteriőröket. 14 különböző herendi mintával – herendi festők által megfestve – díszített ruha, melyek Héjja János divattervező és a Herendi Porcelánmanufaktúra évek óta tartó együttműködésének köszönhetőek, és e 14 mintával dekorált porcelánok kerültek kiállításra a varázslatos környezetben. A kiállítás ékkövei a herendivel terített asztalok, melyek pompájukkal lenyűgözik a látogatókat.

A kiállítás 2012. szeptember végéig várja látogatóit.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. büszke arra, hogy a genfi Ariane Múzeum, a szentpétervári Carszkoje Szelo és a moszkvai Kreml után 2012. évben Észtországban kerülhetett sor Herendi porcelán kiállításra, hirdetve az Európai Kulturális Örökségként ismert és elismert herendi kézműves porcelán értékét és szépségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható