Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Hónapok óta dézsmálták a templom perselyét

Hónapok óta dézsmálták a templom perselyét

Őrizetbe vette vasárnap a rendőrség azt a férfit, aki július óta lopott a békéscsabai katolikus templom perselyéből.

A tápiószőlősi férfi élettársa segítségével, júliusban lopott először pénzt a békéscsabai Szent István téri katolikus templom perselyéből.

A férfi ragasztós papír és zsinór segítségével halászta ki a pénzt a perselyből, miközben a nő takarta őt. A templom plébánosa már júliusban lopásra gyanakodott, miután megnézte a biztonsági kamera felvételét, amellyel elment a rendőrégre. A felvételeken jól látszott, hogy a páros egymást követő négy vasárnap hosszabb időt tölt a persely előtt.

A rendőrök tanácsára a plébános azonnal értesítette őket, amint meglátta a fiatal párt, így végül augusztus 7-én, vasárnap a rendőrök elfogták őket, és az igazoltatás során 3 ezer forintot találtak a férfinál, amiknek sorszáma megegyezett a perselybe bedobott bankjegyek előzőleg feljegyzett sorszámával. A páros összesen 7 ezer forintot lopott el a két hónap alatt.

A 23 éves tápiószőlősi férfi ellen, őrizetbe vétele mellett, üzletszerűen, folytatólagosan szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás. (rá)

HavariaPress

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.