Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Március 02. 06:46, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Hótól elzárt területen rekedt embereket kellett kimenteni Mallorca szigetén

Hótól elzárt területen rekedt embereket kellett kimenteni Mallorca szigetén

A spanyol hatóságok speciális egységeinek kellett többeket kimenteniük a rendkívüli havazás miatt Mallorca szigetén szerdán.

A sziget északnyugati részén található Sierra de Tramuntana hegyvidéki térségében mintegy másfél méternyi hó esett, és több mint egy tucatnyi közút vált teljesen járhatatlanná.

A hatóságok több riasztást is kaptak a hótorlasszal elzárt területeken rekedtektől, például egy négytagú családot egy hegyi menedékházból hoztak le helikopterrel.

A mentésben és az utak takarításában a csendőrség és a tűzoltóság mellett a spanyol hadsereg vészhelyzeti egysége is részt vesz.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatása szerint a szokatlanul hideg időt a Juliette névű időjárási front okozza, amely a Baleár-szigetek mellett erőteljes lehűlést, szelet és csapadékot hozott az Ibériai-félsziget jelentős részére.

Minusz 10 Celsius-fok alá csökkent a minimumhőmérséklet Lérida, Teruel, Guadalajara, Cuenca, Ávila, Segovia, Soria és Zamora városokban. Havazás miatti figyelmeztetést adtak ki Asztúria, Kantábria, Kasztília és León, Baszkföld, valamint Navarra tartományokban.

Fotó: Youtube- Mallorca News

Címkék: havazás, Mallorca

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.