Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 02. 14:30, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Izraelben nem bíznak sem a hatóságokban, sem Aszadban

Izraelben nem bíznak sem a hatóságokban, sem Aszadban

Hiába próbálják megnyugtatni a hatóságok az izraeli közvéleményt, egy közvélemény-kutatás szerint az emberek nagy része úgy véli, hogy Bassár el-Aszad rakétákkal lőné a zsidó államot egy Szíria elleni amerikai támadás esetén.

Az izraeli katonai elemzők és a hivatalos álláspont szerint szinte elhanyagolhatóan csekély annak a valószínűsége, hogy Aszad egy amerikai támadásra válaszul Izraelt lője. De az Izraeli Demokrácia Intézet és a Tel Aviv-i Egyetem augusztus végén végzett közös közvélemény-kutatása szerint az ország lakói bizalmatlanok, a hatóságoknak nem sikerült meggyőzni őket.
Az izraeli zsidók 46 százaléka az összes nyugtatgatás ellenére hisz egy ilyen bombázás lehetőségében, és csak 42 százalék veti el azt. Az izraeli araboknál sem nagy a különbség, náluk 40 százalék szerint támadna Aszad Izraelre, míg 47 százalék szerint nem tenne ilyet.
Ennek megfelelően továbbra is nagy az igény a gázálarcokra, amelyekért hosszú sorok kígyóznak a négy elosztóhelyen, bár a múlt heti káosz már nem jellemző. Barack Obama szombat esti bejelentése a kongresszusi jóváhagyás kéréséről elhalasztotta a Szíria elleni támadást, és a szerdán kezdődő zsidó újév is más irányba terelte az emberek figyelmét, de a New Wave Research nevű intézet közvélemény-kutatása szerint az izraeliek 73 százaléka szerint ami késik, nem múlik, és lesz támadás.
Ezért biztos, ami biztos, 71 százalék már be is szerezte a gázálarcokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).