Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 22. 15:14, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Jegybevételi rekord a VeszprémFesten

Jegybevételi rekord a VeszprémFesten

Jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt - tájékoztatta a fesztivál igazgatója vasárnap az MTI-t.

Mészáros Zoltán elmondta: tíz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen "a fesztivált ide, a várba álmodtam meg, és ez most valóra is vált."
A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére - mondta Mészáros Zoltán.
A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.
A jubileumi VeszprémFesten jegybevételi rekord született - tette hozzá.
Mészáros Zoltán elégedett az idei fesztivál eredményeivel, azzal is, hogy a fesztivál történetének első popkoncertje is sikerrel zárult. Craig David egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek - árulta el.
Újdonság, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott - említette meg.
A felmérések szerint a VeszpémFestre látogatók kétharmada nem helybéli, a veszprémi szálláshelyek szinte mind elfogytak a fesztivál idejére - tette hozzá.
Mészáros Zoltán elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.
A VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok ingyenes rendezvény, ezért nehéz nézőszámot meghatározni, de Mészáros Zoltán becslése szerint a rendezvény alatt harmincezren fordultak meg az Óváros téren felállított színpad környékén.
A harmadik helyszínen, a jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak - tájékoztatott Mészáros Zoltán.

Címkék: Veszprémfeszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.