Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Február 21. 05:34, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: VMKH

Jövedelempótlék a terhességi-gyermekágyi segélyben és a gyermekgondozási díjban részesülők számára

Jövedelempótlék a terhességi-gyermekágyi segélyben és a gyermekgondozási díjban részesülők számára

A rendelet alapján a juttatást azok kaphatják meg, akik 2011. december 31-én már, és 2012. január 1-én még ugyanazon pénzbeli ellátásban (gyes, gyed) részesültek.

A jövedelempótlék- amely adómentes és nettó összegű- az igénylőt a pénzbeli ellátásra való jogosultság időtartama alatt 2012. január 1-től illeti meg, ennek kifizetésére a 2012-ben folyósított pénzbeli ellátások kifizetésével egyidejűleg kerül sor.

A jogosultság megállapításához és folyósításához az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kiadott „Nyilatkozat és Változás bejelentés a terhességi-gyermekágyi segélyben és a gyermekgondozási díjban részesülők 2012. évi adó változások ellentételezésére szolgáló jövedelempótlékának igénybevételéhez” elnevezésű nyomtatványt kell kitölteni, amely letölthető a www.oep.hu oldalról, de kérhető a Kormányablaknál is.

A nyilatkozatot az igénylők személyesen a Veszprém Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve ügyfélszolgálatain ügyfélfogadási időben, illetve postai úton az alábbi címre megküldve adhatják be: Veszprém Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve (8210 Veszprém, Pf. 2073).

A kitöltött nyomtatvány a pénzbeli ellátást folyósító szervhez 2012. május 31-éig illetve visszamenőleges igényérvényesítés során a 2012. július 31-éig kell benyújtani.
Azoknak a személyeknek, akiknek a Veszprém Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve folyósítja a terhességi-gyermekágyi segélyt, vagy a gyermekgondozási díjat, a kitöltendő nyomtatvány postázása már megtörtént.

Akik az említett ellátásokat a munkáltatójuknál működő társadalombiztosítási kifizetőhelytől kapják, a kifizetőhelyen érdeklődhetnek a jövedelempótlékról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben