Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 03. 13:03, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Közel 19 millió forintot foglaltak le a rendőrök a vonatfosztogatóktól

Közel 19 millió forintot foglaltak le a rendőrök a vonatfosztogatóktól

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai a vagyonvisszaszerzés érdekében közel 19 millió forintot foglaltak le az eljárás során.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság 2019-ben nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik a helyi vasútállomáson vagonokat dézsmáltak meg. A tolvajok válogatás nélkül vettek magukhoz mindent, amit találtak: műszaki cikkeket, plüss figurákat, ágyneműket, takarókat, gyermekjátékokat, konyhai felszereléseket szereztek meg hozzávetőlegesen 2 millió forint értékben. A még nagyobb zsákmány reményében néhány nap múlva visszamentek a bűntett helyszínére, ahol egy tehervonat hét konténerének a zárját feszítették le. Rövid ideig szerencsésnek mondhatták magukat, mert nagyértékű számítógép-alkatrész szállítmányt találtak, de amikor elkezdték lepakolni a szerzeményüket a vonatról, a rendőrök lecsaptak rájuk. A bűnös tevékenység közben tetten ért 28 és 42 éves férfiakat a rendőrök a gyanúsítottkénti kihallgatás után őrizetbe vették – közölte a rendőrség.

A nyomozók széleskörű vizsgálódásba kezdtek, és ennek során kiderült, hogy a kunszentmiklósi lakosok több hasonló jellegű bűncselekményt is elkövettek, és ezzel jelentős károkat okoztak a fuvarozást végző cégnek.

A 28 éves férfi önállóan is tevékenykedett, illetve egy esetben egy harmadik – szintén kunszentmiklósi – személyt is bevontak a bűncselekmény elkövetésébe. A rendőrök őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A kunszentmiklósi zsaruk az alapos nyomozás eredményeként megtalálták az orgazdát is. Egy 43 éves helyi férfi vásárolta meg a kiskereskedelmi árhoz képest jóval alacsonyabb áron a lopott holmi egy részét. A felvásárlónál tartott házkutatás során – a vagyonvisszaszerzés érdekében – a rendőrök közel 19 millió forint készpénzt foglaltak le.

A bűnbanda tolvajlással foglalkozó tagjait lopással gyanúsítják, a felvásárlót pedig pénzmosás bűntettével. Jelenleg már mindannyian szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben a rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt