Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 16. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: fn.hu

Krematórium a játszótér mellé Királyszentistvánon?

Krematórium a játszótér mellé Királyszentistvánon?

Alig száz méterre a játszótértől épülhet fel egy krematórium a Veszprém megyei Királyszentistvánon. A lakosság tiltakozik: morbidnak tartják, hogy gyermekeik egy halottégető mellett játszanak.

Csaknem négyszázan írták alá a hamvasztó elleni petíciót, ez a felnőtt lakosság 99 százaléka, de a telek, amelyre a veszprémi székhelyű cég már bejelentette az építkezés megkezdését, magánterület. Az engedélyezés jogszerűen lezajlott, ezért sem a lakosság, sem a polgármester nem tehet semmit. Ajánlott weboldalak

„A közelmúltban épült meg LEADER-támogatásból a játszóterünk, sőt már folyamatban van a kultúrpark kiépítése. Focipálya, röplabdapálya és szalonnasütő lesz a területen. Önök szerint szívesen jönnek majd ide a családok pihenni, egy krematórium tőszomszédságába? Ez egyszerűen morbid” – fogalmazott a falu polgármestere, Kőszegi Ilona.

Ez már a második helyszín, ahová építési engedélyt kért a beruházó, amely uniós támogatást nyert a megye első krematóriumának megépítésére. Először Nemesvámoson építkeztek volna, de ott is ellenállásba ütköztek. A vállalkozó majdnem húszmillió forintot költött az engedélyezésre és a tervekre, így hamarosan megkezdik az építkezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.