Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak egy határsértőket szállító hajléktalan férfit

Letartóztattak egy határsértőket szállító hajléktalan férfit

Nem jogerősen letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság pénteken egy hajléktalan férfit, aki ötvenöt szír illegális bevándorlót szállított egy teherautóban Nyugat-Európa felé kedden.

A Budapest Környéki Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a történtekről azt írta: decemberben ötvenöt szír állampolgár Szerbiában megbízott egy ismeretlent azzal, hogy fejenként 3000-4500 euróért szervezze meg Nyugat-Európába jutásukat. Miután a külföldiek letétbe helyezték az összeget, január 4-én egy föld alatti alagútrendszeren át, egy kijelölt segítővel jogellenesen átlépték a szerb-magyar határt, gyalog az ország belseje felé indultak, majd egy földútnál várakoztak.

Másnap a gyanúsított teherautóval felvette a szíreket, és elindult velük Ausztria felé, de a rendőrök nem sokkal később az M5-ös autópályán feltartóztatták a járművet, majd a sofőrt és utasait elfogták.

A gyanúsított - aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt nyomoz - bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, feltehetően hajléktalan, így az ügyészi indítvány szerint szabadlábon hagyásával fennáll a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatáson meghallgatta a gyanúsítottat, és az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésénél hozandó határozatáig, legfeljebb február 8-áig elrendelte a letartóztatását.

A döntés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezett, ezért a végzés nem végleges, de végrehajtható - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni