Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 12. 15:55, péntek | Helyi
Forrás: Napló online

Lezárult a tizedik évad a Pannon Várszínházban

Lezárult a tizedik évad a Pannon Várszínházban

A Pannon Várszínház megtartotta tizedik évadzáró társulati ülését. A 2010/11. színházi évad díjazottai Stefancsik Annamária és Kiss Dávid lettek.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója az elmúlt évadot értékelve  elmondta, minden anyagi nehézség ellenére intézményük sikeres, és ezt nemcsak a bemutatók kiemelkedően nagy száma, de a közönség kedvező visszajelzései is igazolják. Bár kis létszámú a társulat, a 2010-es naptári évben kétszázhárom előadást tartottak, köztük százhetvenöt saját bemutatóval, amit több mint hatvankétezer néző látott. 

Az elmúlt évad előadásairól szólva kifejtette, az egyéni kiemelkedő színészi teljesítményeken túl a rendkívül erős csapatmunka a sikerek és a további fennmaradás alapja. Az igazgató hozzátette, egyre növekvő érdeklődés mellett zajlik az immár hetedik alkalommal megrendezett Füred Fest, valamint az idén útjára indított  sümegi Palota-színházi Játékok.     
Az új színházi évadban az öt nagyszínházi bemutatón kívül szintén  öt  darabot  láthat a közönség a játékszínben. Ezek Pilinszky János Élőképek című színműve és a Weöres Sándor műve nyomán készült Psyché Night című táncszínházi előadás. Különleges újdonságnak ígérkezik az első magyar osztályterem színház, a Klamm háborúja Kiss Dávid rendezésében.Ezenkívül látható lesz Josef és Karel Capek közös műve, A végzetes szerelem játéka, valamint Titkos dalok címmel Cseh Tamás és Bereményi Géza dalaiból felépülő darab is. Az elmúlt évadban nyújtott munkájáért Stefancsik Annamária és Kiss Dávid kapott tárgyjutalmat, valamint  elismerő díjban részesült Székey-Szügyi Zsuzsann, a a művé- szeti titkárság munkatársa is.

Idén hárman elhagyják a Pannon Várszínház   társulatát, Radvánszki Szabolcs, Nagy Barbara és Bánfi Kata máshol folytatják pályafutásukat a jövőben.

Az új évad kőszínházi bérletes előadásai: Szigligeti Ede: Liliomfi (zenés vígjáték), Fenyő MiklósTasnádi István: Made in Hungária (musical), Molnár Ferenc: Játék a kastélyban (vígjáték), Paul Portner: Hajmeresztő (bűnügyi társasjáték) és Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja című ősbemutató. A játékszínben szintén öt előadás lesz.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.