Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 05. 11:09, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Ma nyitja meg kapuit a Harley-Davidson fesztivál Alsóörsön

Ma nyitja meg kapuit a Harley-Davidson fesztivál Alsóörsön

Könnyűzenei koncertekkel és más szórakoztató programokkal várja látogatóit a Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön június 5. és 9. között

A tizennegyedszer megrendezett motoros fesztiválon a legendás 1969-es woodstocki rockfesztivál egyik sztárzenekara, a brit Ten Years After csütörtökön lép fel, a szintén brit Uriah Heep pedig szombaton. Koncertezik - többek között - a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Firkin, Deák Bill Gyula, a Zorall, az Anna & the Barbies, valamint a Magna Cum Laude is.

A fesztivál első napján, június 5-én a nagyszínpadon bemutatják a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepli 40. évfordulóját; az első napot ingyenessé tették Alsóőrs, Paloznak és Lovas lakosainak, tájékoztatta az MTI-t Dancsók Regina sajtófőnök.

Elmondta: az alsóörsi fesztiválhoz kapcsolódva kisorsolnak egy 1200 köbcentis Harley-Davidson Seventy-Two motorkerékpárt. Nyertes az lehet, aki április 20-tól regisztrált a fesztivál Facebook-oldalán és ott lesz június 5. és 9. között Alsóörsön.
Idén is Alsóörs vendégei lesznek az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei, akik elméleti és gyakorlati bemutatókat tartanak a fesztivál ideje alatt. Kiállítják Szalay Balázs versenyautóját, illetve Talmácsi Gábor világbajnok versenymotorja is.

A koncertek mellett más programok is várják a fesztiválozókat: így például vezetett túrák a régióban, pénteken pedig Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok tart bemutatót a fesztiválterület felett.

A fesztivál egyik leglátványosabb programja, a résztvevők motoros felvonulása szombaton délben kezdődik és kettőig tart a környező településeken.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben