Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 15. 08:04, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: veszport.hu

Meg kell oldani a hajléktalankérdést Veszprémben is

Meg kell oldani a hajléktalankérdést Veszprémben is

Az érintett szervezetekkel közösen kellene javaslatot kidolgozni az ügyben Nagy Piroska önkormányzati képviselő szerint. Mint mondta, az elzárást nem megoldás.

Megoldást kell találni a problémára, mert városszerte jelen van. A hajléktalanok guberálnak, szemetelnek, hangoskodnak és minden dolgukat az utcán vagy a lépcsőházban végzik. A Haszkovó utca 18. számú épületénél és környékén sajnos ezek mindennapos esetek - mondta Nagy Piroska.

Úgy véli, megoldást jelenthetne az ellátó intézményekben való elhelyezés. Mint mondta, a cél nem az elzárás, hanem az emberi méltósághoz való jog sérelme nélküli élet, a hajléktalannak és a lakónak egyaránt. Véleménye szerint a megoldás kidolgozásába be kellene vonni a Máltai Szeretetszolgálatot, a rendőrséget, polgárőrséget, önkormányzatot, közterület-felügyeletet, civil szervezeteket és szociális intézményeket.

Esélyt kell adni a társadalmi visszailleszkedésre. Nem csak az utcán élők jogait, hanem az adófizetők jogait is védeni kell a lakótelepen, és az egész város területén – mondta, majd hozzátette, a közgyűlésen is szükséges beszélni erről, mert lépni kell.
Szólt arról is, a nagy szegénység miatt a környéken lakók egyébként szimpátiával tekintenek a hajléktalanokra, hiszen együtt éreznek, mert az adófizetőnek sem könnyű. Télen, nagy hidegben nem küldik ki a lépcsőházból az otthontalanokat, de néha ételt, italt is kapnak a lakóktól.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni