Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2021. Július 03. 11:04, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Megcsapolta rokona bankszámláját

Megcsapolta rokona bankszámláját

A rendőrök vádemelést javasolnak a csalással gyanúsított férfi ellen.

Egy bácsalmási lakos 2021. február 23-án bejelentést tett a helyi rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki hónapokon keresztül pénzt emelt le a bankszámlájáról. A feljelentő elmondta, hogy az egyik tranzakció során feltűnt neki, hogy kevesebb pénz van a számláján, mint kellene, így több hónapra visszamenőleg ellenőrizte a banki kivonatait. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy közel 900 ezer forintja szőrén-szálán eltűnt – közölte a rendőrség szombaton.

Az iratokból aztán kiderült, hogy a sértett egyik rokona 2020. márciusától kezdődően 5000 és 100 ezer forint közötti összegeket utalt át magának. A férfi kihasználta, hogy áldozata egyszer segítséget kért tőle egy internetes utalás során: a tranzakciót a csaló a saját telefonján hajtotta végre, majd az elmentett adatokkal visszaélve károsította meg 58 éves rokonát.

A 23 éves tataházi illetőségű gyanúsítottat információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen, nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a rendőrök. A szabadlábon védekező férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a pénzösszegeket minden esetben elköltötte.

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Kék hírek

Tinilányt próbált megerőszakolni - bíróság elé állította az ügyészség a támadót

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 27 éves román állampolgárságú férfit, aki pár héttel ezelőtt, egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt.

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

2023. Március 22. 11:42, szerda | Kék hírek

Székdobálás, orron harapás - Videón az Esztergom-környéki kocsmai bunyó

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik közül az egyik orron harapta a másikat.

2023. Március 17. 11:40, péntek | Kék hírek

Veszprém belvárosában tapogatott egy nőt, a rendőrök elfogták

A sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2023. március 14-én 9 óra 20 perckor Veszprém belvárosában egy ismeretlen személy több alkalommal megfogta őt, miközben gyalogosan közlekedett.