Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld
Forrás: mti

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

Az idén újabb önkéntes tűzoltóságok is csatlakoztak az akcióhoz, így már az ország 383 pontján várják a tűzoltók a gyerekeket, szüleiket és kísérőiket.

"Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre" - olvasható a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 235 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő gyerekeket.

Mint írják, az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerekeket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével.

A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők.

Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatók 10 órától 16 óráig.

A résztvevő hivatásos tűzoltóságok listája a https://katasztrofavedelem.hu/application/uploads/documents/2022-05/78799.html linken érhető el.

A résztvevő önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok listája a https://katasztrofavedelem.hu/application/uploads/documents/2022-05/78800.html linken érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.

2024. Június 01. 08:25, szombat | Belföld

Nagy István: jelentős az érdeklődés a termelői piacok létrehozására indított pályázat iránt

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten