Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. November 23. 12:48, szerda | Helyi
Forrás: hir24.hu

Megszűnik a négynapos matrica?

Megszűnik a négynapos matrica?

A kormány radikálisan átalakítaná és kiterjesztené az útdíjfizetési rendszert.

Megváltozhat jövőre az útdíjfizetési rendszer. A Hír24 információi szerint a kormány radikális változtatásokban gondolkodik. Az egyik szerint a gyorsforgalmi úthálózaton kívül, a főutakra is kiterjesztené az autópályadíjat. A másik, mondhatni még radikálisabb megoldás szerint viszont az is elképzelhető, hogy az eddigi összes díjmentes gyorsforgalmi útszakaszt megszüntetik. (Pl. az M1-M7-es bevezető szakasza.)

A két elképzelésben közös, hogy a négynapos e-matrica mindkét változatnál megszűnik majd, de cserébe az első megoldásnál az éves D1-es matrica ára a felére csökkenne.A szerzőúgy tudja, hogy az elképzelésekről szerdán dönt a Versenyképességi tanács.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára múlt szerdán azt nyilatkozta: több technikai megoldás verseng a használatarányos útdíj megteremtésére, amennyiben eldől, hogy melyiket építi ki Magyarország, attól kezdve másfél év múlva él a rendszer.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV