Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 21. 05:51, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: veszprem.hu

Megújulhat a húszemeletes

Megújulhat a húszemeletes

Még tavaly merült fel annak a lehetősége, hogy a húszemeletes bekerülhet egy olyan országos programba, mely során a legendás épület megújulhat.

A projekt a választások után váratlanul leállt, majd két héttel ezelőtt kapott értesítést az önkormányzat, hogy ismét beindult az uniós program – tudtuk meg Némedi Lajos alpolgármestertől, a belvárosi körzet képviselőjétől.

Az alapvetően energia-megtakarítást célzó támogatással a felújítás nagy részét, a költségek hatvan százalékát az Európai Unió állja. Ennek megvalósítását egy alapítvány gondozza és országosan körülbelül húsz hasonló épület került fel a listára, köztük a királynék városának egyik jelképe, a húszemeletes.
– A felújítás külső homlokzatszigetelést, belső gépészeti felújítást valamint napelemek felszerelését is tartalmazza – mondta megkeresésünkre Némedi Lajos, hozzátéve, olyan energiaforrás telepítését is lehetővé teszi a program, amely nagymértékben csökkenti a külső energia (áram és fűtés) felhasználását. Az alpolgármester hangsúlyozta, olyan kölcsönt kellett találniuk, amely nem ró plusz kiadást a lakókra.

– Sikerült partnert találnia Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-ben, így a hitelt az energiaköltségek megtakarításából tudják majd visszafizetni a lakók – mondta Némedi Lajos, aki elárulta, az önkormányzat jövő évi költségvetésében egymillió forint szerepel ennek a feladatnak a tervezési munkálataira, melyet közösen végez a Pannon Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem csapata.
A következő egyeztetés az illetékesekkel jövő héten várható, mondta végül Némedi Lajos. A veszprémi alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a projekt mielőbb megvalósul.




Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható