Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 01. 10:21, szerda | PR
Forrás: MEGEN Klaszter

Megújuló energiákkal foglalkozó klaszter alakult régiónkban!

Megújuló energiákkal foglalkozó klaszter alakult régiónkban!

A Nemzetközi Energetikai és Megújuló Energiaforrás Klaszter célja, amellett hogy a megújuló energiák használatát népszerűsítse és segítse a szemlélet formálást, a kapcsolódó vállalkozások együttműködésének segítése.

Az alternatív energiák alkalmazásaegyre inkább előtérbe a környezettudatos életszemlélet elterjedésével.Számos kezdeményezés és kampány zajlik és zajlott országosan, azonban helyi szinten kevés direkt képviselője volt csak a témának. Próbálkozások azonban csak úgy lehetnek sikeresek, ha abba az érintettek legnagyobb köre bevonásra kerül legyen az oktatási intézmény, civil szervezet vagy egy profitorientált vállalkozás. Nem elhanyagolhatószempont az sem, hogy a fosszilis tüzelőanyagok ára folyamatos növekszik, a készletek pedig folyamatosan csökkennek, mely további drágulást okozhat az elkövetkező években.

A „megújuló energiaforrások” a szél-, a nap-, a geotermikus-, a hullám-, az árapály-, a víz-, a biomassza-energia, vagy hulladék-lerakóhelyeken és szennyvíztisztító telepeken keletkező gázok, biogázok energiáját jelenti. A megújuló energiaforrások kiemelkedően kedvező és egyre inkább felértékelődő tulajdonsága, hogy környezetszennyező hatásuk a fosszilis energiahordozókhoz képest lényegesen kisebb.

A NEMEK Klaszter ambíciózus célokat kitűzve, de ennek megfelelően nagy lendülettel és a partnerek folyamatos bevonásával kezdte meg működését 2011-ben. A kezdeti öt fős taglétszám folyamatosan gyarapszik, jelenleg is több céggel folytatnak előrehaladott tárgyalásokat a belépésről.

A vállalkozások számára rendkívül vonzó tulajdonsága, hogy itt a hasonló profilú cégek esetében is a kooperáción és nem a versenyen van a hangsúly, az egymást kiegészítő termékek gyártói pedig, gyümölcsöző együttműködéséket köthetnek.

A Klaszter vezetője az AAI Tender Kft. mely sokéves tapasztalattal rendelkezik a pályázatírás és kezelés, projektmenedzsment illetve az energetikai projektek területén. Az érdeklődők számos hasznos információval gyarapodhatnak a www.megenklaszter.hu oldalon is illetve a +36/70/932-3800 telefonszámon és a timea.weisz@aaitender.hu e-mail címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.