Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Március 18. 09:04, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Milliós értékben loptak sajtot egy raktárból, vádat emeltek ellenük

Milliós értékben loptak sajtot egy raktárból, vádat emeltek ellenük

Kisebb tételekben, hosszabb időn át csaknem nyolcmillió forint értékű árut loptak dolgozók egy egri sajtraktárból, az ügyben öt ember ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség

- közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az elkövetés időszakában - 2018-ban és 2019-ben - ketten raktárosként dolgoztak az üzemben, amelynek nagykereskedelmi raktárában tejtermékek és húskészítmények átvételével, valamint kiadásával is foglalkoztak.

Az árukiadásról egyiküknek nyilvántartást kellett vezetnie egy számítógépes program segítségével. A többi vádlott feladata teherautósofőrként az áru eljuttatása volt a cég kiskereskedelmi partnereihez.

A vádirat szerint 2018 nyarán a raktárosok elhatározták, hogy az ellenőrzés részleges hiányosságait kihasználva ellopják a raktárkészlet egy részét, s azt saját zsebre értékesítik. Az éjszakai műszakokban a velük együttműködő sofőrök által kiszállított áru közé a raktárból további tételeket pakoltak, azokat a járművezetők "feketén" adtak el, majd a résztvevők osztoztak az extra bevételeken.

A raktárosok egyike mindezt úgy leplezte munkaadóik előtt, hogy a cég számítógépén egy általa beszerzett program segítségével meghamisította az előző műszak által már lezárt kiadási nyilvántartást, azt a látszatot keltve, hogy a többletárut a nappali műszakban adták ki. A bűncselekmény-sorozattal 7,7 millió forint kárt okoztak a vállalatnak.

Az Egri Járási Ügyészség a raktárosokat jelentős, illetve nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, míg a sofőrökkel szemben részben kisebb, részben nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat.

Címkék: lopás, sajt

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 18. 16:07, csütörtök | Kék hírek

Lopott a férfi, majd tőle is loptak

Eljárást indítottak a rendőrök két férfi ellen, akik közül az egyik Mezőkövesden ellopott egy gitárt, majd ismerőse később tőle tulajdonította el a hangszert.

2022. Augusztus 18. 09:04, csütörtök | Kék hírek

Szexuális kényszerítés miatt tartóztattak le egy férfit Pakson

Szexuális kényszerítés és rablás gyanújával tartóztatott le a bíróság egy 20 éves németkéri férfit, aki egy 55 éves nővel erőszakoskodott Pakson - közölte honlapján a rendőrség szerdán.

2022. Augusztus 17. 17:01, szerda | Kék hírek

Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el

Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el, míg tavaly az azonos időszakban ez a szám 57 ezer volt; az elfogott embercsempészek száma meghaladja az ezret

2022. Augusztus 17. 09:06, szerda | Kék hírek

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.