Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Február 23. 14:15, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nagy baleset volt a fővárosban

Nagy baleset volt a fővárosban

Leszaladt a sínekről egy zsúfolt személyvonat Buenos Aires egyik pályaudvarán, szerdán, a reggeli órákban. Az argentin rendőrség bejelentette, hogy 49-en vesztették életüket a szerencsétlenségben.

A közlekedési miniszter tájékoztatása szerint mintegy 30 utas a roncsok közé szorult. Az ő mentésük még folyt a tájékoztatás időpontjában. Juan Pablo Schiavi nem tartotta kizárhatónak, hogy halálos áldozatokat is találjanak. Az argentin főváros mind a 33 kórházát riasztották a sérültek ellátására – közölte.

„Ez egy nagy baleset volt” – mondta a mentőszolgálat vezetője, aki 550 sebesültről számolt be a televízióban. Szemtanúk szerint a vonat túl nagy sebességgel érkezett a helyi idő szerint reggeli órákban az Once pályaudvarra. A mozdony és az első vagon a biztonsági bakokon is túlfutott és összezúzódott. „A vonat tele volt emberekkel, és az ütközés rettenetes volt. Nem tudtuk, mi történt” – mondta az egyik szemtanú.

A közlekedési miniszter közölte, hogy a pályaudvari kamerák mindent felvettek, és ez megkönnyíti a vizsgálatot. Azt már tudni, hogy a zsúfolt szerelvény 26 kilométeres óránkénti sebességgel érkezett az állomásra. Valószínűleg meghibásodott a fékrendszere – mondta a televízióban Schiavi. A mozdonyvezető túlélte a balesetet, de fél órába tellett, mire ki tudták szabadítani a roncsok közül.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.