Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 27. 10:23, péntek | Helyi sport
Forrás: sport365.hu

Nagy Veszprémben?

Nagy Veszprémben?

Könnyen elképzelhető, hogy Nagy László nyáron Veszprémbe költözik, miután az origo.hu információ szerint a távozó Mocsai Lajos helyére egy spanyol, Mariano Ortega Martinez ülhet le a kispadra.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Mocsai Lajos közös megegyezéssel távozik az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról. A szakember elmondta, a továbbiakban az olimpiai résztvevő férfiválogatott szövetségi kapitányi teendői mellett a június 1-jén beinduló, országos elit nemzeti kézilabda-akadémia működtetésén dolgozik majd. Emellett több időt tölthet a családjával, és ami számára különösen fontos, ismét taníthat egyetemeken.

Mocsai hozzátette, a szövetség kikérőt küldött a veszprémi klubnak, melynek vezetőivel megbeszélte, hogy a jövőben főállású szövetségi kapitányként tevékenykedik. Az 58 esztendős tréner jelenlegi szerződése 2013 nyaráig szól az MKB Veszprémmel.

Mocsai távozásával az MKB-nak új vezetőedző után kellett néznie, origo.hu több forrásból tudni véli, hogy a befutó Mariano Ortega Martinez lehet, aki játékosként megfordult a Valladolid (1992-1996), a Caja Cantabria (1996-2001), a Ciudad Real (2001-2005) és a CAI Aragón (2005-2008) csapataiban. A spanyol válogatottal 2005-ben világbajnok lett, nyert két Eb-ezüstöt (1998, 2006) és egy Eb-bronzot (2000). Eddig egyetlen klubnál, az Aragónnál dolgozott edzőként, amellyel az idén a KEK-elődöntőjéig jutott - igaz, az első mérkőzésen kilenc góllal kikapott a német Flensburgtól. A délmagyar.hu úgy tudja, hogy Martinez már a helyszínen nézte végig az MKB Veszprém-Pick Szeged kupadöntőt.

Borsos Attila, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) válogatottakért felelős elnökségi tagja az origo.hu kérdésére elmondta, elképzelhető, hogy Nagy is Magyarországra szerződik, és akár válogatott is lehet.

"Annyit tudunk nem hivatalosan, hogy a játékos tárgyalásokat folytat a Barcelonával a szerződése meghosszabbítása érdekében, amennyiben nem marad, sok klub és ország jöhet szóba újabb állomásként. Akár Magyarország is, erről valóban lehet olvasni és hallani itt-ott. És akkor persze számolunk azzal, hogy akár a magyar válogatottban is pályára lép" - tette hozzá.

A BL-címvédő Barcelona a hétvégén sorsdöntő összecsapást vív a Koppenhágával: Nagyéknak hatgólos hátrányt kell ledolgozni, hogy a Final Fourba jussanak. Nagy ügyével kapcsolatban sem veszprémi sem katalán oldalról nem kívántak nyilatkozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: