Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Július 10. 07:36, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Nagyszabású fokozott ellenőrzés az idegenforgalmi területeken

Nagyszabású fokozott ellenőrzés az idegenforgalmi területeken

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) július 06-án este 10 órától másnap hajnalig fokozott ellenőrzést tartott az idegenforgalommal érintett városok szórakozóhelyein.

A jogsértések és balesetek megelőzése céljából tartott akcióban nem csak a rendőri állomány, hanem a társhatóságok (Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a NAV, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatósága valamint Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve, továbbá a BÁH) is jelentős létszámmal vettek részt.

Veszprém megyében a 64 fős rendőri csapathoz 26-an csatlakoztak a fenti szervek képviseletében, emellett MAHASZ –tól is 1 fő erősítette az egységet.

Szükségességét – s egyben eredményességét – igazolja, hogy Balatonalmádi, Balatonfüred és Tapolca vonatkozásában 12 fővel szemben kellett személyes szabadságot korlátozó rendőri intézkedést alkalmazni, de elfogtak egy körözött személyt, egy másik ellen pedig lopás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A BKKB célja az akciót követően továbbra is az is a biztonság megteremtése és megőrzése a az ország két legjelentősebb tava, a Balaton és a Velencei-tó környékén. Ebben a feladatban pedig kiemelt szerep jut a fent említett szerveknek, szervezeteknek, akik mind létszámukkal, mind szakmai tudásukkal növelik a BKKB eredményességét és elősegítik a célok megvalósulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt