Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 24. 13:12, szerda | Helyi
Forrás: Café Communications

O.K. Központ az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon

O.K. Központ az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon

A héten megrendezésre kerülő OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon jelen lesz az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja.

A héten megrendezésre kerülő OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon jelen lesz az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (O.K. Központ), amely a fiataloknak nyújt ingyenes pénzügyi és gazdasági ismereteket bővítő tréningeket, nem mindennapi eszközparkon keresztül, interaktív és élmény gazdag módszerekkel. A fesztiválon az érdeklődők betekintést nyerhetnek ezekbe és a különféle játékokban próbára tehetik tudásukat.


Az O.K. Központ, amely évente több mint húszezer középiskolás diák fogadására képes, EU-s forrásból, az OTP Bank több száz millió forintos támogatásával és az OTP Fáy András Alapítvány hozzájárulásával jött létre. Az O.K. Központ 2012. novemberi megnyitása óta összesen több mint 5000 gyerek vett részt a tréningeken. A résztvevő diákok Budapesten kívül eddig 8 megyéből, illetve összesen 58 iskolából érkeztek. A számokból érzékelhető, hogy egy kivételes méretű, fontosságú és minőségű programról van szó, amely remélhetőleg érezhető hatással lesz a jövő generációira.

Az ország különböző pontjairól érkező diákok az Európa-szerte egyedülálló intézmény modern audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben vehetnek részt az ingyenes, saját fejlesztésű tréningprogramokon. Az oktatás középpontjában a „szórakoztatva tanítás” áll, amellyel az alapítvány célja, hogy minél több emberhez eljuttassa azokat a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket, amelyek a XXI. századi sikeres élet elengedhetetlen elemei. A központot működtető OTP Fáy András Alapítvány világszínvonalú eszközökkel, tartalommal, az életből vett, játékos, egyáltalán nem tankönyvszagú feladatokkal és az inspiratív pedagógia módszertanával szeretné elősegíteni a társadalmi szemléletformálást.


Fontos visszajelzés az O.K. Központ munkatársai számára, hogy a fiatalok lelkesek és szeretik az ötletes játékokat, az érdekes, interaktív feladatokat, amelyek során úgy tanulhatnak stratégiát, tervezést és sok egyéb hasznos dolgot, hogy közben pozitív élményeket szereznek. Az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon hasonló, élményekben gazdag módszerekkel tanulhatnak azok, akik meglátogatják az O.K. Központ sátrát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.