Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 21. 20:27, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Pannon Várszínház: mintegy 40 előadás 6 helyszínen a nyári szezonban

Pannon Várszínház: mintegy 40 előadás 6 helyszínen a nyári szezonban

Csaknem 40 előadással több helyszínen várja a közönséget a Pannon Várszínház az idei nyári színházi szezonban július elejétől augusztus közepéig.

Csaknem negyven előadással több helyszínen várja a közönséget a Pannon Várszínház az idei nyári színházi szezonban július elejétől augusztus közepéig; a társulat Balatonfüreden, Sümegen, Alsóörsön, Veszprémben és Nagyvázsonyban lép majd színpadra.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta: hat előadással a második nyári évadját kezdi meg a Mediterrán Színház a balatonfüredi Anna Grand Hotel udvarán. A július 3. és augusztus 15. közötti programsorozat nyitóelőadása a Valahol Európában című musical lesz, amelyben húsz balatonfüredi gyermekszereplő működik közre.
Balatonfüreden a programok az első előadás kivételével csütörtökönként lesznek. A második héten, július 11-én a Csavard fel a szőnyeget! című musical show-t mutatják be, amelyben a legismertebb magyar musical- és táncdalslágerekből hangzik fel egy másfél órás csokor. A Mediterrán Színház programsorozatot Balatonfüreden augusztus 15-én a Dzsungel könyve című musical zárja.
Ismertetése szerint Sümegen a barokk Püspöki Palota felújított udvarán összesen öt előadást láthat a közönség július 6. és augusztus 17. között, míg a sümegi várban és a lovagi arénában további két zenés darabot - az Egri csillagokat és a Csalóka Pétert - mutatják be. Kiemelte: a nyitó produkciót követően július 13-án este Sümegen Koltai Róbert felejthetetlen filmje, a Sose halunk meg Dés László zenéjével musicalként elevenedik meg. Az előadás érdekessége, hogy a filmes dramaturgia az élő színház lehetőségeivel és erejével valósul meg.
A veszprémi várban nyáron két előadás lesz augusztusban: az egykori várbörtön udvarán augusztus 4-én Kovács Attila és Asztalos István Börtönmusical című darabja lesz látható, míg 16-án Fenyő Miklós és Novai Gábor Hotel Menthol című musicaljét mutatják be.
Az igazgató szavai szerint az alsóörsi helyszínen július 21-én indul már a negyedik évad, itt tartják Fenyő Miklós új produkciójának, a Száll az ének című musicalnek az ősbemutatóját. A hagyományos alsóörsi Amfiteátrum mellett gyermekeknek szóló előadások lesznek a Strandszínházban, Weöres Sándor Csalóka Péter című mesejátékával lépnek fel öt alkalommal délelőtti időpontban a Balatonnál.
Vándorfi László elmondta, hogy a társulat a saját szervezésű produkciókon kívül Szentestől Karcagon át számos helyre meghívást kapott, egyebek mellett az újjáéledő litkei rockfesztiválra. A Margitszigeten a Hotel Menthol kibővített változatát játsszák el, amelyben egy számban Fenyő Miklós is feltűnik - mondta.
A Pannon Várszínház előadásaira tavaly 60 ezer néző látogatott el, a társulat évente több mint kétszázszor lép színpadra.
A nyári előadássorozat részletes programja a www.pannonvarszinhaz.hu oldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.