Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Május 15. 21:18, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Pénzügyi okok miatt marad el A Tánc Fesztiválja Veszprémben

Pénzügyi okok miatt marad el A Tánc Fesztiválja Veszprémben

A pénzügyi okok miatt idén biztosan nem rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben - tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója elmondta: a fesztivál pénzügyi hátterét eddig is a várszínház költségvetéséből előlegezték meg, majd utólag, a pályázatokon elnyert összegből fizették vissza a "kölcsönt".
Idén azonban a várszínház is olyan szűkös támogatást kapott, amelyből "a mindennapi működés is nehézkes" - fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy ebben az évadban a pályázati lehetőségek megszűntek, ezért a fesztivál támogatás nélkül maradt.
Veszprém önkormányzata 1,5 millió forinttal támogatta a fesztivált, amelynek költségvetése azonban tízszer ekkora, még úgy is, hogy a fellépők minimális honoráriumért jöttek Veszprémbe - mondta el az MTI kérdésére Vándorfi László.
Krámer György, a fesztivál művészeti igazgatója szerint a szakmai partnerek meglepődtek és megdöbbentek a hír hallatán. Kiemelte: jövőre megpróbálják megszervezni a fesztivált.
A Tánc Fesztiválja országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozót 16. alkalommal rendezték volna meg Veszprémben május 27. és június 2. között, a szervezők tájékoztatása szerint több mint tíz együttes fellépésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.