Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 02. 12:47, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Rendőrautót formázó táblát loptak el Zalában

Rendőrautót formázó táblát loptak el Zalában

Először csak megrongálták, a helyreállítása után néhány nappal viszont már el is lopták Zalában, a 76-os út mellől azt a rendőrautót formázó táblát, amelyet balesetmegelőzési céllal helyeztek ki a rendőrök.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) hétfő délelőtt a tábla kihelyezésének helyszínén tartott volna sajtótájékoztatót, ám miután szombatra virradóra a mérethű táblát ellopták, a tájékoztatót a főkapitányság épületében rendezték meg.

Anti András, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője azt mondta: a frissen felszerelt, egy szemben álló rendőrautót formázó táblát két héttel ezelőtt először csak megrongálták, majd miután megjavították és megerősítették, a helyszínről néhány napon belül el is lopták.

Az osztályvezető hozzátette, balesetmegelőzési célja volt a táblának, hiszen a 76-os főút Alsónemesapáti közelében lévő kanyarjában főként rossz időben rendszeresek a balesetek. Amíg a tábla kint volt, egyetlen baleset sem történt ott, de miután ellopták, két nap alatt négy közlekedési balesethez hívták a rendőröket az ehhez a helyszínhez közeli szakaszokon.

Horváth László, a ZMRFK kiemelt balesetmegelőzési főelőadója azt mondta: 160 ezer forintba került a vastag fotófóliával borított, erős és rugalmas műanyag tábla, amelyet fém állványokra és egy beton súlyra szereltek rá.

Először október 22-én helyezték ki, de már másnap hajnalra ismeretlenek megrongálták, letépték róla a fóliát, a műanyag táblát pedig eltörve félredobták. Mintegy 20 ezer forintért megjavították és egy fa hátlappal megerősítették a táblát, amelyet múlt kedden raktak ki újra, szombatra azonban már csak az állványzata maradt a helyén.

Zalában néhány helyen volt korábban rendőrt formázó, életnagyságú tábla is kiállítva, de azokat is megrongálták - fűzte hozzá.

Az MTI kérdésére Anti András elmondta: az elöl-hátul fényvisszaverő matricákkal is ellátott tábla eltulajdonítása kapcsán vagyon elleni bűncselekmény miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.