Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 18. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi híreink Veszprém megyéből

Rendőrségi híreink Veszprém megyéből

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmet arra, hogy nagyobb tömegben, pl. piacon, autóbuszon, fokozottan figyeljenek értékeikre!

Rendőrnek adta ki magát

2011. november 7-én, délután egy ajkai nyugdíjas tett bejelentést arról, hogy kirabolták. Egy ismeretlen nő magát rendőrnek kiadva érte el, hogy ajtót nyisson neki, majd belépve rögtön félrelökte őt és benyomult a lakásába. Ott a 90 éves férfi tiltakozását figyelmen kívül hagyva magához vett 10.000.- forint készpénzt, egy vázát és két herendi porcelán hamutartót, majd távozott. Az idős ember a lökés következtében egyensúlyát vesztve a földre esett, de szerencsére nem sérült meg. A sértett arról is beszámolt, hogy az elkövető már az azt megelőző napon is járt nála, hasonló módon, de erőszak alkalmazása nélkül egy ólomkristály vázát tulajdonított el tőle, akkor azonban még nem tett ellene feljelentést. A két napon elszenvedett összkára 110.000.- forint.

A helyszíni szemle alkalmával rögzített nyomoknak, a forrónyomon üldözésbe bevont szolgálati kutyának a segítségével továbbá a széleskörű és célratörő adatgyűjtésnek köszönhetően hamar látókörbe került egy 34 éves ajkai lakos, aki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A kapitányság rendőrei november 11-én el is fogták, a Veszprém Városi Bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Rablás büntette miatt folyik az ügyben eljárás.

Vascsővel zúzta be a járművek ablakait

2011. november 11-én éjszaka egy devecseri lakos tett bejelentést az Ajkai Rendőrkapitányságra arról, hogy egy ismeretlen férfi betörte gépkocsijának bal első ablakát, majd elfutott.

A helyszínre kiérkező rendőrök a bejelentőtől kapott pontos személyleírás alapján egy közeli lakóházban elfogták azt a 25 éves devecseri lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható volt. Az ingatlanban az elkövetés eszköze, egy hajlított vascső is előkerült. Az intézkedő rendőrökkel együttműködő, erősen ittas fiatalember még további négy hasonló bűncselekmény elkövetését ismerte el. Egy másik személygépkocsinak, és két nyerges vontatónak törte még be az ablaküvegeit. Egy ötödik jármű, egy tehergépkocsi esetében csak azért maradt el az ablakbezúzás, mert annak ajtaját nyitva találta. Tettére azt a magyarázatot adta, hogy barátnőjéhez akart elmenni, ezért próbált meg valamilyen gépkocsira szert tenni. A motor beindítását az utolsót kivéve minden esetben megkísérelte, azonban ez egyszer sem járt sikerrel. Az elektromos vezetékek megrongálásával azonban további károkat is okozott.

A férfival szemben öt rendbeli jármű önkényes elvétele kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Zseblopás a piacon

November 15-én kedden tett feljelentés egy veszprémi férfi, mert pénteken (november 11-én) Veszprémben a vásárcsarnokban ismeretlen személy ellopta pénztárcáját. A sértett a pénztárcáját vállára akasztott táskájának zipzárral ellátott külső zsebében tartotta, onnan emelte ki azt a zsebtolvaj, a tárcában személyes iratok és 10.000.- forint készpénz volt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmet arra, hogy nagyobb tömegben, pl. piacon, autóbuszon, fokozottan figyeljenek értékeikre! A pénztárcát, iratokat lehetőleg belső zsebben tartsák, a kézitáskát pedig közvetlen testi őrizetükben, lehetőleg maguk előtt hordják, hogy végig szemmel tudják tartani!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.