Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 15. 07:29, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Eltévesztette a házszámot - A hívatlan vendégről kiderült, hogy házibuliban volt a közelben, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Felfrissülni kiment az utcára, majd tévedésből már egy másik házba tért vissza.

Pénztárcalopások a piacon

2011. november 11-én, napközben Veszprém vásárcsarnoknál két lopás is történt. Egy hajmáskéri férfinak a pulton felejtett pénztárcáját lopta el ismeretlen tettes, benne készpénzzel, bankkártyával és iratokkal, 25.000.- forint kárt okozva. Egy másik férfinak a táskája oldalsó zsebéből lopták el a pénztárcáját, benne személyes irataival és bankkártyával, 13.000.- forint kárt okozva.


Kábítószer és lopott mobil a kesztyűtartóban

Ugyancsak pénteken, a déli órákban a rendőrjárőr igazoltatta a megyeszékhely egyik benzinkútján egy oda betérő autó vezetőjét. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából kábítószergyanús anyag került elő. Az autót vezető baracskai lakos elismerte, hogy kb. két héttel korábban kábítószert fogyasztott, melyet a gyorsteszt is megerősített. A 26 éves nőt előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ellene kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

2011. november 12-én, este Veszprém egyik lakótelepén egy személygépkocsit és az abban utazókat vonta ellenőrzés alá a járőr. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából egy mobiltelefon került elő, melyet a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözött. A telefon lefoglalásra került, a gépkocsi vezetőjét pedig előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra.


Távoltartás Dudaron

Szombaton a délutáni órákban egy dudari asszony kért rendőri segítséget, mert férje ittas állapotban bántalmazással fenyegette meg 15 éves gyermeke jelenlétében. A helyszínen nem először kellett intézkedni a rendőröknek, a férfi ellen már folyamatban volt egy büntetőeljárás kiskorú veszélyeztetetése, zaklatás és könnyű testi sértés miatt. A sértett magánindítványt terjesztett elő, a Zirci Rendőrőrs pedig elrendelte a családfő ideiglenes megelőző távoltartását, melyre figyelemmel az esti órákban el is hagyta otthonát. Hétfőn hajnalban azonban az agresszív férfi ismét megjelent a lakáson és kapcsolatba akart lépni a feleségével. Mivel a távoltartás szabályait megszegte, szabálysértés elkövetése miatt előállították a rendőrőrsre.


Engedély nélkül horgászott

2011. november 13-án Hajmáskéren egy halőr kért rendőri intézkedést, mert észlelte, hogy a Séd patakból egy férfi egy pisztrángot fogott ki, az igazoltatásra való felszólításnak pedig nem tett eleget, hanem a kifogott halat hazavitte. A pisztráng értéke kb. 5.000.- forint. A horgász ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.


Eltévesztette a címet

2011. november 13-án, hajnalban egy zirci lakos tett bejelentést a helyi rendőrőrsre, mert a házuk nappalijában egy ismeretlen, alsónadrágra vetkőzött fiatalt talált, erősen ittas állapotban. A hívatlan vendégről kiderült, hogy házibuliban volt a közelben, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Felfrissülni kiment az utcára, majd tévedésből már egy másik házba tért vissza. A házigazdát az éjszakai látogató megcsörrenő mobiltelefonja ébresztette föl. A sértett magánlaksértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő, a 17 éves fiút pedig állapotára tekintettel biztonsági intézkedés keretében édesanyjának adták át a zirci rendőrök.


Bébi-bikákat loptak egy gazdától

Három bikaborjú tűnt el 2011. november 5-én 15 óra és november 6-án 10 óra közötti időszakban egy Pápa környéki településen gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozó karámjából.

Az egyenként kb. 300 kg tömegű, charolais fajtájú bikaborjak a vállalkozó családi birtokán, szabad tartásban nevelkedtek az anyjuk mellett, másik négy anyatehén és további kisbikák társaságában. A borjakat egy törökországi felvásárló kívánta megvásárolni 1100 Ft/kg áron. A tulajdonos elindította az eladáshoz szükséges jogi eljárást, azonban a célországban zajló muzulmán ünnep miatt a kiszállítás késedelmet szenvedett. A gazda november 6-án délelőtt a szarvasmarhák karámjához ment etetés céljából, melynek során azt tapasztalta, hogy az ép és sértetlen villanypásztor ellenére három darab vágásérett borjú eltűnt. Kára közel 1 millió forint.

Ismeretlen elkövető ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított a Pápa Rendőrkapitányság nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.