Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 28. 00:13, szombat | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Ismét internetes csalás...

Nyílt nap a Várpalotai Rendőrkapitányságon

„A munka megvár, míg a gyerekeknek megmutatod a szivárványt, de a szivárvány
nem fénylik addig, míg befejezed a munkát.”

Várpalotán Rendőrnapon hagyományosan kinyílik a Kapitányság ajtaja, és az óvodások megismerkedhetnek a kapitányság mindennapjaival, más oldalról is bepillantást nyerhetnek a gyakran félelmetesnek tűnő intézmény világába.

Idén, április 24-én majdnem 400 kisgyerek látogatott el a Nyílt Napra, nézte meg az előállító helyiséget, ült bele a rendőrautóba, vehette kézbe a golyóálló mellényt, és ámulhatott egy bűnügyi helyszín vizsgálatán. Rengetek mosolygó arc, és a kirándulásról készített, és ajándékba elküldött rajz bizonyítja, hogy a Rendőrség egy új, szívesen követett szabállyal is összekapcsolódott a kicsik fejében:

„Rendőrnapon menj a Kapitányságra, érdekes programokat és barátokat találsz…”


Jófogás(????) .hu

Április 12-én tett feljelentést a kapitányságon az az 53 éves várpalotai férfi, aki egy internetes portálon talált rá álmai telefonjára.

Cserébe készpénzt, és a saját telefonját ajánlotta az eladónak. Bár ő az üzlet rá eső részét tisztességesen, és késlekedés nélkül teljesítette is, az álomtelefon továbbra is „álom” maradt, hiába várta a postást.

A honlap címe azért figyelmeztethetné a „vájtfülűeket”…nem csak a vásárló és az eladó gyors egymásra találását segíti egy internetes oldal. A csalókat is vonzza. Nem árt a figyelem, a sokszor elismételt óvintézkedések, hisz a „jófogás” reményében sokan a hiszékeny áldozatokat keresik a portálon.


Lopás

Megalapozott a gyanú, arra vonatkozóan, hogy nem volt elég körültekintő…

Személyes iratai, valamint 150.000 Ft készpénz eltulajdonítása miatt tett feljelentést a kapitányságon egy 74 éves nyugdíjas férfi, aki a kiskertjében időszerűvé vált kerti munkálatok idejére az övtáskáját, benne a felújításra szánt összegyűjtött pénzével, és irataival őrizetlenül hagyta, és a napi munka befejezését követően vette csak észre, hogy ismeretlen tettes eltulajdonította.

Szomorú, de szükséges megtanulni azok fejével is gondolkodni, akik elsődleges célja mások figyelmetlenségének kihasználása, egy gondatlan pillanat évek munkáját teheti tönkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.