Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 29. 05:21, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Baleset, lopás, engedély nélküli vezetés a megyében.

Engedély és érvényes iratok nélkül vezetett

Tulajdonosa vezette azt a több milliós rakománnyal későn este közlekedő kamiont, amelynek sem az iratai, sem a rendszáma nem volt rendben.
A késő esti órákban közlekedő kamiont a balatoni elkerülő úton ellenőrizte a közlekedési járőr. Az igazoltatáskor a gépjármű 40 éves, maglódi vezetője nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mert nem rendelkezett vele, sőt „B” kategóriás vezetői engedélye is eltiltás hatálya alatt áll. A kamion irataival sem volt minden rendben: a vontató és a pótkocsi műszaki érvényességi ideje több mint egy éve lejárt, kötelező biztosítással sem rendelkezett. Amikor az eljárás szabályai szerint elvették a rendszámát, annak furcsa tapintása volt. Kiderült, hogy nem gyári, hanem egy házilag készített hatósági jelzéssel van dolga a rendőröknek. A vezető, aki egyben a kamion tulajdonosa is volt, elismerte a szabályszegések elkövetését.
A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon bűntető és szabálysértési eljárás is indult ellene. Az értékes rakományt a rendőrség biztonságba helyezte.

Gyermekbaleset Pápán

Megsérült egy járdán kerékpározó testvérpár 2012. január 26-án délután, Pápán.
A 11 éves fiú és 9 éves húga együtt bicikliztek egy hosszított nyergű gyermekkerékpáron. A járművet a fiú hajtotta, aki a nyereg hátsó részén ült, és az előtte helyet foglaló lánytestvérét hátulról átkarolva fogta a kormányt. Egy lejtős járdaszakaszon haladva kátyúba hajtottak, aminek következtében elestek a járművel. A kiérkező mentőtiszt elsődleges megállapítása szerint a kisfiú súlyos fej és hasi sérülést szenvedett, míg a kislány fejsérülése 8 napon belül gyógyuló.
A baleset rámutat arra, mennyire fontos, hogy a gyermekek már kisiskolás korban megismerkedjenek a kerékpáros közlekedés szabályaival, és azokat be is tartsák. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei kapitányságok kiemelt figyelmet fordítanak az ez irányú felvilágosító tevékenységekre, programokra.

Elfutottak a bolti tolvajok

Hamar elfogták a zirci rendőrök azt a három fiatalt, akik alkoholt loptak az egyik helyi áruházból.
Csütörtökön délelőtt 08:30 órakor egy zirci nagyáruházhól érkezett bejelentés bolti lopásról . Az áruházban 3 fiatal egy üveg Jägermeister szeszesitalt tulajdonított el, melynek értéke 5339 Ft. Még az áruházban sikerült visszatartani az egyik elkövetőt, a másik két, itallal elmenekülő tolvajt a zirci rendőrök fogták el a közeli autóbusz állomáson. A fiatalokat a Zirci Rendőrőrsre előállították, ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Kinder csokoládéval a zsebben

Elfogták a rendőrök a csokoládétolvajt.
Szintén csütörtökön délelőtt 08.45 órakor Veszprém egyik élelmiszer diszkont áruházában történt lopás. Egy 59 éves veszprémi nő 4 csomag, összesen 1272 Ft értékű Kinder csokoládét próbált meg fizetés nélkül kivinni az üzletből kabátzsebébe rejtve. A biztonsági szolgálat azonban észlelte a lopást és értesítette a rendőrséget. A veszprémi nőt a rendőrök elfogták és előállították, ellene tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Gyermekkabátokat lopott

A rendőri munka eredményeként bíróság elé állt az a veszprémi hajléktalan asszony, aki már több alkalommal is próbababákról lopta le a ruhát, vagy tett erre irányuló kísérletet.
Csütörtökön, január 26-án délelőtt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy veszprémi hajléktalan nő a buszpályaudvar mögött található butik külső kirakatából három db gyermekkabátot és egy gyerek overált, illetve a mellette lévő üzletből egy db szőrmét tulajdonított el, összesen 12. 500,- Ft értékben. A kiérkező járőrök az elkövetőt még a helyszínen tetten érték, és a rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették. A nő a közelmúltban már követett el hasonló cselekményt a megyeszékhelyen, így ellene üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás. A bíróság a mai napon gyorsított eljárás keretében 8 hónap fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.