Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Február 03. 04:28, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Példás büntetést kapott az ittas vezető.

Példaértékű ítélet született egy ittas vezető ügyében

2011.november 12-én a délelőtti órákban a 8216-os úton, Dudar külterületén közlekedett Renault Clio személygépkocsijával egy 61 éves férfi. Haladása során egy balra ívelő kanyarban a gépjárműve megcsúszott, majd a menetiránya szerinti bal oldalon letért az úttestről és kerítésnek ütközött. A sofőr könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet, azonban a jogi következmények már annál súlyosabbak voltak számára. A baleset kivizsgálása során ugyanis megállapítást nyert, hogy a férfi az indulás előtt alkoholt fogyasztott, véralkoholszintje 2,51 ezrelék volt, ami súlyos alkoholos befolyásoltságnak felel meg. Különös részlete az ügynek, hogy az ittas vezető 1969. óta rendelkezett „A”,”B” és „C”, míg 1972. óta „D” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel, de sajnos ennyi idő is kevés volt arra, hogy megtanulja, vezetés előtt nem fogyaszthat alkoholt. Az ügy során nem derült ki, hogy a kora délelőtti időpontban miért fogyasztott ekkora mennyiségű alkoholt.

Gyalogos gázolás a zebrán

Hétfőn délelőtt a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy 14 éves fiút. Litér belterületén, a 72. számú főútvonalon két gépkocsi haladt. Az egyik megállt, látva, hogy a tőle távolabbi járdáról a gyalogos szeretne átkelni a másik oldalra. A közelebbi sávban közlekedő gépkocsi 60 éves vezetője azonban nem adta meg az elsőbbséget a lelépő gyalogosnak. A Nissan személygépkocsi jobb elejével elütötte a fiút, akit könnyű sérülésekkel a mentők kórházba szállítottak.

A fagyhaláltól menekült meg

A hidegben nem ment el polgártársa mellett a balatonalmádi bejelentő. Vasárnap estefelé érkezett egy állampolgári bejelentése a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, hogy egy ittas, magatehetetlen ember fekszik az utcán. A kiérkező járőr az erősen ittas, 64 éves férfit előállította a kapitányságra, adatait ellenőrizte, majd értesítette a mentőszolgálatot. A biztonsági intézkedés keretében a veszprémi kórházba szállított balatonalmádi lakost ezzel a fagyhaláltól mentette meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt