Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 17. 05:11, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Életmentés, sorozatrablás, autólopás a megyében.

Többször mentettek életet az almádi rendőrök a héten

Volt, aki több napja étlen szomja feküdt egy fűtetlen házban, volt aki magatehetetlen, kihűléshez közeli állapotban várta a segítséget és volt aki csak egyszerűen rossz vonatra szállt, majd gyalog próbált megtenni 30 km-t – az almádi rendőrök senkit nem hagytak magukra.

A hét közepén jött a bejelentés, hogy két személy egy fűzfői fűtetlen lakóházban húzza meg magát – több napja nem látták őket. A rendőrök kiérkezésüket követően azonnal mentőt hívtak a legyengült hajléktalanokhoz. Az orvosok megállapítása szerint mindkettőjüknek első fokú fagyási sérülései voltak.

Balatonkenesén, a Nevelőotthon elhagyott épületében húzta meg magát egy 58 éves férfi – több napja feküdt betakarózva, szintén legyengült állapotban. A rendőröknek elmondta, hogy pár napja nem evett, nem ivott. Az almádi egyenruhások a kenesei Idősek Otthonába vitték, ahol meleg ruhát és ételt kapott.

Elmondása szerint a várpalotai Hajléktalan Szállóról ügyet intézni érkezett Balatonalmádiba az a férfi, aki a visszafelé induló buszt lekéste és pénze sem volt már buszjegyre. Az almádi kapitányságon kért segítséget - az átfagyott ember forró teát kapott, majd a rendőrök a palotai Krízis Központon keresztül megszervezték a férfi hazaszállítását.

Sem a címét, sem pedig a nevét nem tudta megmondani az a férfi, akit a balatonkenesei MÁV állomáson igazoltattak zavart állapotban az almádi egyenruhások. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a Budapesten élő személy ideiglenes gondnokság alatt áll. A rendőrök intézkedtek a férfi kórházba szállítása iránt.

Kihűléshez közeli állapotban találtak rá az almádi rendőrök arra a középkorú férfire Balatonalmádiban, aki magatehetetlen állapotban feküdt a földön. A hajléktalan személyt a mentők azonnal a veszprémi kórházba szállították.

„Egy fekete ruhás nő sétál a 71. sz. főúton” – jött a bejelentés az almádi kapitányság ügyeletére. A rendőrök Alsóőrs belterületén igazoltattak egy 35 éves nőt, aki elmondása szerint almádiból otthonába, Balatonkenesére szeretett volna eljutni, de rossz vonatra szállt, amit Káptalanfüreden vett észre. Miután leszállt – akkor már gyalogosan – ismét rossz irányba indult el. Az almádi rendőrök a nőt hazaszállították.

Lába kelt az autónak

Volt tulajdonos „szerezte vissza” jogszerűtlenül autóját. A rendőrség elfogta.

Egy 28 éves litéri nő tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon, miszerint az északi körgyűrű egyik benzinkútjának parkolójában, 2012.02.15-én reggel leállított gépkocsiját ismeretlen személy eltulajdonította.

Az ellopott járművet később a sértett egyik ismerőse vette észre egy veszprémi lakótelepen, így azonnal értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező egyenruhások a gépkocsit lefoglalták. Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az autót annak korábbi tulajdonosa tulajdonította el. Nem volt nehéz dolga, a jóhiszemű hölgy ugyanis a zárat nem cseréltette le, így az eladó a megtartott pótkulccsal könnyedén furikázhatott a régi-új szerzeménnyel.

Az korábbi eladóval szemben a Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt nyomozást indított.

Rendőrkézen egy sorozatbetörő

Óvodákat, iskolákat, de még a Mária-rádiót sem kímélte a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsított férfi. A lopásoknak vége, elfogták.

A Lurkó Kuckó Óvoda vezetőjének feljelentését a Várkerti Általános iskola, majd Nepomuki Általános Iskola feljelentései követték, december elején a Mária-rádió sérelmére követtek el a fentiekkel megegyező módon vagyon elleni bűncselekményt.

A várpalotai rendőrök nyomozásba kezdtek, amely eredményeképpen a minap őrizetbe vették, majd a betöréses lopások elkövetésének alapos gyanúja miatt ki is hallgatták a 22 éves H.I. helyi lakost. A beszerzett adatok alapján arra is fény derült, hogy a betörőnek nem csak a fenti lopások, hanem gépkocsi rongálások, lakásbetörések, autóbusz feltörések és kerékpárlopások miatt is felelnie kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.