Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:57, szombat | Helyi sport
Forrás: veszprembarabaskc.hu

Óriásit küzdöttek a lányok

Óriásit küzdöttek a lányok

A Fehérvár és a Veszprém is jelesre vizsgázott küzdeni tudásból a szomszédvári rangadón, melynek idegtépő pontosztozkodás lett a vége.

Az elmúlt években megszokott, szomszédvári rangadó keretében fogadta az Alcoa FKC a Veszprém Barabás KC-t. A találkozó elejétől kezdve látszott, hogy küzdelmes, jó mérkőzést fog játszani a két együttes. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, tíz perc után 5-5 volt az állás, majd Trishchuk és Bulath növelte saját csapata góljainak számát, ezután Tilinger találata és Niksic lefordulása után két góllal vezetett a Fehérvár (8-6).

Először Mayer, majd Bulath csökkentette egygólosra a vendégek hátrányát, de Kiss Éva hiába védte Horváth lövését, egy rossz bejátszást követően a fehérvári játékos egy könnyű kontragólt szerzett, majd ejtésből is eredményes volt. A veszprémiek először támadásban váltak tanácstalanná, majd a védekezésük esett szét, így Gyurka János 11-8-nál időt kért a 18. perc végén.

A folytatásban sem volt eredményes a vendégek támadójátéka, sok volt a hiba, Horváth labdaszerzésből egyedül vihette kapura a labdát, majd az ex-veszprémi Németh is betalált (13-8). Borkowska kétszer is gyorsan válaszolt, de öt perccel a félidő vége előtt már hat gól volt a differencia (16-10). A hajrában az emberelőnyt remekül kihasználva Juhász és Földes Kata csökkentette négy gólra a hátrányt (17-13), majd egy időntúli hétméteressel Tilinger állította be a félidei eredményt (18-13).

A második játékrész elején 20-14-re még a hazaiak vezettek, majd Rádl kiállítását követően három veszprémi gól is született Földes Kata, Bulath és Farkas révén, így öt perc elteltével felzárkóztak háromra a Barabás-lányok (20-17). Néhány perccel később, 22-18-nál Horváthot is kiállították a játékvezetők, a megítélt büntetőt Bulath belőtte, majd Emberovics nemcsak gólt lőtt, hanem kettős emberelőnyt is kiharcolt, Földes Kata találatával pedig egyetlen gólra csökkent a veszprémiek hátránya (22-21).

Bízik létfontosságú gólt szerzett a hazaiaknak (23-21), ráadásul Emberovicsot kiállították, így odalett a kettős emberelőny, sőt másfél percig emberhátrányban játszott a VBKC. A veszprémi lányok kivédekezték a hátrányt, majd Földes 5. gólja után Bulath a 11. percben kiegyenlített (23-23). Nagy rohanásba kezdtek a csapatok, ami hosszú percekig gólképtelenséget eredményezett. A legjobbkor javult fel a veszprémiek védekezése és Kiss Éva kapusteljesítménye is, Farkas pedig négypercnyi gólcsend után átvette a vezetést a VBKC számára a 15. percben (23-24).

A hazaiak hat perc után találtak be Tilinger révén büntetőből, de Farkas visszavette a vezetést, majd újabb négy perc gólcsend következett. Trishchuk a hátára vette a csapatát, és a 24. percre kétgólos előnyre tett szert a Fehérvár (27-25). Mayer gyorsan válaszolt, majd emberhátrányban is egy rendkívül fontos gólt szerzett, majd Bulath duplájával kevesebb mint két perccel a vége előtt a Veszprémnél volt az előny (28-29). Idegtépő hajrá következett, a vendégek egygólos előnynél támadhattak, de nem tudták eldönteni a találkozót, majd húsz másodperccel a vége előtt Niksic egyenlített. (29-29) A győztes veszprémi gól megszerzésére már nem maradt idő, a blokkról lepattant a labda, az óra nem állt meg, a mérkőzésen 13 gólig jutó Bulath időntúli szabaddobása pedig nem tudott átjutni a sorfalon.

A veszprémi lányok hatalmasat küzdöttek, a sírból hozták vissza a mérkőzést, a végén mégis csalódottak lehettek az elvesztett egy pont miatt, de a játék összképe alapján abszolút igazságos a döntetlen, amivel értékes pontot szerzett a VBKC a Fehérvár otthonában.

Gyurka János, a VBKC mestere: - Az első félidőben sokáig nem lőttünk gólt, viszont kaptunk zsinórban ötöt. Ott megrogytunk, nem működött a védekezésünk, csak azt csináltuk, amit nem szabadott volna. Öt faultunk volt összesen, emiatt a Fehérvár azt játszott, amit akart, voltak átlövések, betörések, bejátszások, minden, ami eszükbe jutott. Nem volt agresszió a játékunkban, eladtuk a labdákat, kontragólokat kaptunk. A második félidőben már más volt a játék képe, sokat ütköztünk, faultoltunk, javult a kapusteljesítményünk, és partiban tudtunk lenni. Az emberelőnyös szituációkat jól kihasználtuk, ledolgoztuk a hátrányunkat, majd pont egy kettős emberelőnyös szituációt puskáztunk el, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést. Sokat kivett belőlünk, hogy le kellett dolgoznunk a hatgólos hátrányt, voltak gyengébb egyéni teljesítményeink, de ennek ellenére még vezettünk is a végjátékban. Sokáig döntetlen volt az állás, de nem tudtuk gólra váltani a lelki főlényünket. Még látszik, hogy érik, formálódik a csapatunk, többet kell vállalni belső pozíciókban, nem szabad csak a Bulathra hagyatkoznunk, minden gólért meg kellett küzdenünk. A végjátékban bánhatjuk, hogy nem tudtunk gólt lőni, de elhoztunk Fehérvárról egy pontot, ami biztató, a mai ellenfelünk biztos, hogy komoly csapatok ellen is pontokat fog szerezni. A mai meccs megmutatta, hogy van a csapatban tartás, küzdőszellem.

Alcoa FKC – Veszprém Barabás KC 29-29 (18-13)

Fehérvár: Szikora Melinda – Ana Niksics 4, Ana Maruscec, Horváth Bernadett 5, Tilinger Tamara 5/4, Trishchuk Krisztina 7, Becséri Kitti, csere: Trimmel Brigitta (kapus), Bízik Boglárka 2, Rádl Tímea 1, Sandra Nikcevic 3, Németh Kriszta 2, Lelkes Noémi
Edző: Mihály Attila

Veszprém Barabás KC: Kiss Éva – Azari Fruzsina, Emberovics Míra 1, Farkas Vera 3, Mayer Szabina 4, Bulath Anita 13/6, Nagy Ivett, csere: Lengyel Edit (kapus), Juhász Gabriella 1, Földes Kata 5, Borkowska Kata 2, Selmeci Sarolta
Edző: Gyurka János

Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 6/6

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: