Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Február 08. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon Várszínház

Ősbemutatóval készül a tavaszi fesztiválra a Pannon Várszínház

Ősbemutatóval készül a tavaszi fesztiválra a Pannon Várszínház

A Monte Cristo grófja című regényből készült új színpadi adaptáció ősbemutatójával, és többek között három vendégelőadással készül a Veszprémi Tavaszi Fesztiválra a Pannon Várszínház.

Vándorfi László igazgató keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ötödször rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál mintájára született programsorozatot, amelyre idén olyan vendégeket hívtak, mint a Ghymes együttes, Bródy János, Scherer Péter, Tompos Kátya és a Budapest Klezmer Band.

A fesztivál február 29-én a Ghymes koncertjével kezdődik a veszprémi Séd filmszínházban. Március 3-án tartják a Pannon Várszínház ősbemutatóját: Alexandre Dumas regényét Vándorfi László alkalmazta színpadra és rendezőként is ő jegyzi. A produkcióban a fiatal Edmond Dantest Kékesi Gábor, az idősebb Edmond Dantest, azaz Monte Cristo grófját pedig Gazdag Tibor alakítja.

Március 20-án Mándy Ildikó Társulata Shakespeare Rómeó és Júliája után szabadon készült, R és J című mozgásszínházi előadását láthatja a Sédben a közönség. A kortárs táncszínház és a hagyományos színház elegyét adó produkciót Vándorfi László a fiatalok figyelmébe ajánlotta. Mint rámutatott, Shakespeare-hez hű, de a mai nyelven megfogalmazott darabról van szó.

Március 25-én Bródy János Az Illés szekerén című, tavaly ősszel megjelent lemezét mutatja be az inotai Retro színházban. Március 29-én Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámájával Scherer Péter vendégszerepel a Séd filmszínházban.
Március 30-án a Budapest Klezmer Band és Tompos Kátya lép fel a Sédben, március 31-én pedig a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő Molnár Ferenc Üvegcipő című vígjátékát a Retro színházban.

Vándorfi László kiemelte, hogy a fesztivált saját erőből rendezik meg, a programsorozat költségvetése nullszaldósra várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.