Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 14. 10:24, vasárnap | Helyi
Forrás: Napló online

Sokba került az ereszcsatorna javítása - Trükkös lopás Zircen

Sokba került az ereszcsatorna javítása - Trükkös lopás Zircen

Kérés nélkül javították meg egy idős asszony ereszcsatornáját, majd a "munkáért" 120.000 forintot követeltek és kaptak tőle.

Augusztus 9-én Zircen egy 85 éves asszonyt károsítottak meg egyelőre ismeretlen személyek.  A három férfi úgy jutott be a családi ház udvarába, hogy a kapu zárjában belülről benne volt a kulcs, így saját magukat engedték be az ingatlanra. Bevittek létrát, ereszcsatornát és rögtön "munkához" láttak az idős tulajdonos tiltakozása ellenére. A házon kb. négy méteres szakaszon kicserélték a csatornát, majd következett az ilyenkor alkalmazott és már jól ismert "elszámolás". Az egyik férfi közölte, hogy az elvégzett munka 90.000.- Ft-ba került. Ezt ugyan  soknak tartotta a sértett, de az elkövető határozott és agresszív fellépése miatt  kifizette az összeget.

A "munkások" pakoltak a kisteherautóba, mikor megjelent egy újabb férfi, és azt állította, hogy ő a főnök, az elvégzett munkáért neki még jár 65.000.- Ft. Az idős asszony elmondta, hogy már minden pénzét odaadta az embereinek, azonban az erőszakos fellépés hatására további 30.000.- Ft-ot fizetett még ki, így összesen 120.000.- Ft-al károsították meg. Az esetről csak másnap este tájékoztatta a lányát, aki feljelentést tett a rendőrségen - tájékoztatott a Veszprém MRFK sajtószolgálata.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy alkalmi árusoktól, és alkalmi szolgáltatóktól nem ajánlatos vásárolni és szolgáltatást igénybe venni. Lehetőleg ne engedjék be őket az ingatlanba, ha már ezt nem tudták megakadályozni, jegyezzék meg a személyeket, az általuk használt járművet és késedelem nélkül hívják telefonon a 112-es segélyhívó számot. 


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.